eur:
391.28
usd:
366.66
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Szabó Rebeka, a Párbeszéd Magyarországért (PM) elnökségi tagja sajtótájékoztatót tart Kezünkben a kishantosi pályázatok címmel Földművelésügyi Minisztérium előtt 2014. június 27-én.
Nyitókép: MTI/Beliczay László

Jelöltet cserélt az ellenzék egy Pest megyei választókerületben

Gér Mihály belebukott egy kegyeletsértő kommentbotrányba, helyén egy Karácsony Gergelyhez közeli ex-LMP-s ökológus indul.

Az ellenzéki összefogás pártelnöki értekezlete egyhangúlag támogatta a Pest megyei 10-es választókerület (Monor) jelöltcseréjét, Gér Mihály visszalépése után Szabó Rebekára szavazhatnak majd ott az összefogást támogató ellenzékiek április 3-án az országgyűlési választásokon.

A választókerületben azért kellett új jelöltet állítani, mert a Szabó Rebekához hasonlóan párbeszédes Gér Mihály hétfőn visszalépett, miután kiderült, hogy évekkel ezelőtt vállalhatatlan és kegyeletsértő kommenteket írt a Facebookon egy halálos balesetről, amelyben autójával elütött egy párt.

Szabó Rebeka 2010-ben az LMP listájáról került be a parlamentbe, majd a pártszakadás után a Párbeszédhez csatlakozott. 2020 szeptemberétől társadalmi munkában Karácsony Gergely főpolgármester állatvédelmi témákban illetékes megbízottjaként is dolgozik.

Kormánypárti ellenfele Pogácsás Tibor lesz, aki a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, ő 2018-ban 52,61 százalékkal nyert.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×