eur:
391.1
usd:
367.04
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Választás után - percről percre

Május 7-8-án tartja alakuló ülését az Országgyűlés. A pártoknak harminc napon belül, tehát legkésőbb május 8-ig le kell szedniük a választási plakátjaikat.

2018.04.12. 21:19

Mintegy 266 ezer levélszavazat érkezett az NVI-hez

Összesen több mint 266 ezer levélszavazat érkezett az NVI-hez, ebből mintegy 226 ezret bontottak fel, és ezek közül csaknem 195 ezerben volt érvényes az azonosító nyilatkozat - közölte a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke csütörtökön a Nemzeti Választási Bizottságnak adott tájékoztatóján.

2018.04.12. 21:19

Tóth Bertalan és Kunhalmi Ágnes is szeretne az MSZP elnöke lenni

A párt jelenlegi vezetője, Molnár Gyula korábban lemondott a választási vereség miatt. Az MSZP és a Párbeszéd szövetsége várhatóan megmarad.

2018.04.12. 18:59

Kifogást nyújtott be az MSZP a választási iroda és az elnöke ellen

Kifogást nyújtott be az MSZP a Nemzeti Választási Bizottsághoz, mert a párt szerint a Nemzeti Választási Iroda és elnöke, Pálffy Ilona törvénysértő módon akadályozza, hogy a szocialisták megtudhassák, mi történt a számítógépes választási rendszerrel április 8-án.

2018.04.12. 17:18

Az orosz elnök, a georgiai miniszterelnök és a Bank of China elnöke is gratulált Orbán Viktornak

Vlagyimir Putyin gratuláló levelében azt írta: jelentős az orosz-magyar együttműködés potenciálja. Az orosz elnök meggyőződését fejezte ki, hogy a konstruktív kétoldalú kapcsolatok fejlesztése megfelel a két ország és egész Európa érdekeinek.

Giorgi Kvirikasvili gratulációjában úgy fogalmazott: a két ország kölcsönös tiszteleten, megértésen alapuló kapcsolatai és barátsága minden területen egyre erősebbekké válnak.

A Bank of China elnöke azt írta, örömmel értesült róla, hogy Orbán Viktor újra győzelmet aratott. "Az elmúlt évek során az Ön vezetése alatt a magyar kormány hatékony kormányzással kiemelkedő eredményeket ért el. Ezzel egy időben a kínai-magyar kapcsolatok példátlan fejlődésen mentek keresztül" - fogalmazott Csen Sze-csing.

2018.04.12. 16:56

Vona Gábor mégis marad a Jobbikban

A pártelnökségről és a parlamenti képviselői mandátumáról is lemondott Vona Gábor, ám marad a Jobbiknál: tanácsadó lesz.

2018.04.12. 12:42

Molnár Gyula felsorolta, szerinte kik tehetnek az ellenzék vereségéről

Az MSZP és a Párbeszéd frakciószövetségét javasolja a szocialista párt elnöke. Molnár Gyula az InfoRádió Aréna című műsorában bejelentette, hogy lemondása után nem indul újra a pártelnöki posztért. Az LMP-t, a Kétfarkú kutya pártot, valamint a Közös Ország Mozgalmat is okolta a baloldal számára kedvezőtlen választási eredmény miatt az MSZP elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.

2018.04.12. 12:37

Fidesz: a Soros-jelentés egy újabb politikai nyomásgyakorlás Magyarországra

A Fidesz szerint Soros brüsszeli emberei ismét frontális támadást indítottak Magyarország ellen, a csütörtökön bemutatott "Soros-jelentés" egy egyértelmű újabb politika nyomásgyakorlás, amelyben rá akarják kényszeríteni Magyarországot arra, hogy fogadjon be migránsokat - reagált a Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságában (LIBE) csütörtökön ismertetett különjelentés tervezetére. A LIBE bizottság brüsszeli ülésén ismertetett jelentéstervezetben súlyosan bírálják a magyarországi jogállamisági helyzetet. A Judith Sargentini zöldpárti jelentéstevő által bemutatott tervezet szerint Magyarországon egyértelműen fennáll az uniós értékek súlyos megsértésének kockázata, ezért indokolt az alapszerződés hetes cikke szerinti eljárás megindítása. Hidvéghi Balázs a közmédiának úgy értékelt: "épp, hogy csak túlvagyunk a választásokon, de Soros brüsszeli emberei máris frontális támadást indítottak Magyarország ellen az Európai Parlamentben".

2018.04.12. 10:15

Megvárja a végleges eredményt az MSZP választmánya

Az országgyűlési választás végleges eredményének ismeretében, a tervezettnél egy héttel később, jövő héten szombaton tartják az MSZP választmányának ülését - közölte a testület elnöke csütörtökön az MTI-vel. Hiller István - megerősítve a Magyar Idők információit - azt is közölte, a választmány napirendjén szerepel a parlamenti választások értékelése. Ismertetése szerint ennek a napirendi pontnak az előadói: Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, aki a két párt közös miniszterelnök-jelöltje volt, Molnár Gyula, az MSZP leköszönt elnöke és Tóbiás József szocialista pártigazgató. A választmányi elnök elmondta, a testület várhatóan június közepére összehívja az MSZP tisztújító kongresszusát is. Az MSZP elnöksége vasárnap este, az országgyűlési választás eredményének ismeretében mondott le. Akkor Hiller István bejelentette, hogy most szombaton ülést tart az MSZP választmánya, amely összehívja a párt alapszabálya szerinti, rendes kongresszust.

2018.04.12. 09:38

Folyamatosan érkeznek a külföldi gratulációk Orbán Viktornak

Továbbra is folyamatosan érkeznek külföldi politikai, gazdasági, sport- és társadalmi vezetőknek a választási győzelemhez gratuláló levelei Orbán Viktor hivatalába - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke csütörtökön. "A teljesség igénye nélkül" említette Mongólia, a Seychelles-szigetek, Azerbajdzsán, Albánia államfőjének, valamint Szlovénia és Szerbia miniszterelnökének, illetve Bosznia-Hercegovina vezetőinek gratulációját. Havasi Bertalan tájékoztatása szerint gratuláló levelet küldött Joseph Daul, az Európai Néppárt (EPP) elnöke, illetve az EPP több tagpártjának vezetője; ezen kívül az Osztrák Szabadságpárt frakcióvezetője, a szászországi parlament CDU frakciójának vezetője és az izraeli Kneszet alelnöke, aki egyben az izraeli-magyar baráti tagozat elnöke is. Érkezett gratuláció Orbán Viktornak a Nemzetközi Úszó Szövetség vezetőitől, a horvát labdarúgó szövetség elnökétől, a Suzuki Motor Corporation elnökétől, és az ENSZ infokommunikációs szervezetének (ITU) főtitkárától is.

2018.04.12. 09:08

Május 7-én alakulhat meg az új Országgyűlés

Május 7-8-án tartja alakuló ülését az Országgyűlés, amely először a migrációt támogató civil szervezetek tevékenységét szabályozó Stop, Soros! törvénycsomagról és az ország jövő évi költségvetésének tervezetéről kezdi meg a vitát – tudta meg a Magyar Idők.

2018.04.12. 07:08

Május 8-án lejár egy látványos határidő a választás után

A pártoknak harminc napon belül, tehát legkésőbb május 8-ig le kell szedniük a választási plakátjaikat. Ezt mondja ki a törvény, amit azonban nem könnyű betartatni. A Jegyzők Országos Szövetségének elnöke ezért azt javasolja, hogy a falragaszokat közmunkásokkal szedessék le, sőt ilyen hirdetéseket a jövőben csak azokra a mobil felületekre lehessen kihelyezni, amelyeket az önkormányzatok raknak ki az utcákra a kampány idejére.

2018.04.12. 08:50

Üzent a Jobbiknak Morvai Krisztina

Morvai Krisztina európai parlamenti képviselő közleményben reagált "visszahívására".

2018.04.12. 09:06

Dömötör: a magyaroknak fontos a biztonságuk

Az emberek többsége tisztában volt a vasárnapi országgyűlési választás tétjével, és az eredmény egyértelmű: a magyaroknak fontos a hazájuk, a kultúrájuk, valamint a biztonságuk - jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatornán szerda este. Dömötör Csaba úgy fogalmazott, hogy ez az üzenet a jövőben is kötelezi a kormánypártokat. Azt mondta: a választók nagyon büntetik azon politikai erőket, amelyek nem hajlandóak tudomást venni a bevándorlásban rejlő problémáról, vagy akár támogatják is a folyamatot. Az államtitkár "nonszensznek" nevezte, hogy vesztes pártok választási csalást emlegetnek. A voksolás tisztaságán ötvenezer ember dolgozott - hangsúlyozta, megköszönve az érintettek munkáját. Hozzátette: furcsának találja, hogy egyes ellenzéki pártok a választókat sértegetik, és nem vonják le azt a következtetést, hogy nem álltak a többség oldalára meghatározó ügyekben, például a bevándorlás kérdésében. A vasárnapi választás nem jelenti, hogy megszűnt volna a Magyarországra nehezedő nyomás - vélekedett Dömötör Csaba, hozzátéve, a betelepítési programot a következő hónapokban akarják véglegesíteni. A téma változatlanul "velünk marad" - mondta Dömötör Csaba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

A befektetők számára a mai lesz a hét legfontosabb napja, ugyanis ma tartja kamatdöntő ülését a Fed. A kamatok szinten tartása szinte biztosra vehető, kérdésből viszont van bőven. Hogyan reagál a jegybank az infláció visszapattanására? Hogyan értelmezi a zavaros reálgazdasági és munkaerőpiaci folyamatokat a jegybank? Mekkora az esélye a recessziónak? Kamatvágás vagy kamatemelés lesz a Fed következő lépése? Ezek a kérdések izgatják most a piacokat, és ha úgy érzik, hogy valamelyikre választ kapnak, a piaci mozgások garantáltak. Minden fél mondatnak jelentősége lesz a mai eseményen, amely után akár teljesen új narratíva is kialakulhat a világpiacokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×