eur:
393.73
usd:
364.98
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. február 19-én.
Nyitókép: Kovács Tamás

Tóth Bertalan és Kunhalmi Ágnes is szeretne az MSZP elnöke lenni

A párt jelenlegi vezetője, Molnár Gyula korábban lemondott a választási vereség miatt. Az MSZP és a Párbeszéd szövetsége várhatóan megmarad.

Tóth Bertalan csak abban az esetben akar az MSZP elnöke lenni, ha a párt nem zárkózik be, hanem megerősíti a szövetségeit. A szocialisták parlamenti frakcióvezetője ezt az országgyűlési képviselők irodaháza előtt tartott sajtótájékoztatón mondta.

"Ezt a szövetséget fenn kell tartani, szélesíteni kell, hiszen egyértelmű, hogy ebben a választási rendszerben csak egy tömbként lehet a Fidesz valós kihívójává válni, mi erre fogunk törekedni".

Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke szerint néhány napon belül kidolgozzák a szocialistákkal kötendő szövetség jogi kereteit.

"Az MSZP-Párbeszéd szövetséget fenn kell tartani, sőt, szélesíteni kell. A választás egyik legfontosabb tanulsága, hogy nekünk volt igazunk - azoknak a pártoknak volt igaza, akik a lehető legszélesebb szövetségi politikát képviselte az ellenzéki oldalon. Ezért nyilvánvaló, ezt az értéket, hogy ez a szövetség létrejött, meg kell őrizni. Az elkövetkező napokban kitaláljuk, hogy ennek mi a jogi formája. A politikai szándék teljesen egyértelmű: megyünk közösen tovább, és azt a politikát, amit elkezdtünk, nemhogy visszacsinálni szeretnénk, hanem kibővíteni" - mondta Karácsony Gergely.

Az MSZP elnöki posztjáért Kunhalmi Ágnes, a szocialisták budapesti vezetője is ringbe száll.

A tisztújító kongresszust a párt országos választmánya hívja össze, amely a tervekkel ellentlben nem most szombaton, hanem egy hét múlva ül össze, mert a választásnak csak hétvégén lesz meg a hivatalos végeredménye - közölte Hiller István, a testület elnöke.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×