INFORÁDIÓ
2021. november 29. hétfő
Taksony

választás 2018

visszalépés

juhász péter

karácsony gergely

gyurcsány ferenc

Egy szavazó bedobja a szavazólapot az urnába a brüsszeli magyar főkonzulátuson a kvótareferendum napján, 2016. október 2-án. A népszavazást a nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítésével kapcsolatban írták ki. A brüsszeli külképviseleten 714 magyarországi állandó lakcímmel rendelkező szavazó vetette fel magát a szavazólistára.

Újabb visszalépéseket jelentettek be

Infostart

Juhász Péter, az Együtt elnöke Karácsony Gergellyel, az Együtt-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjével és Gyurcsány Ferenccel, a Demokratikus Koalíció elnökével újabb visszalépéseket jelentett be.

Együtt-jelöltek visszalépnek az MSZP-Párbeszéd javára, ennek nyomán Hiller István a XX. kerületben, Szabó Tímea a III. kerületben, Molnár Gyula a XXII. kerületben, Csabai Lászlóné Nyíregyházán, Gurmai Zita Debrecenben, Stefanik Zsolt Szigetszenmiklóson nem kap Együtt-színekben induló ellenfelet.

A DK javára is lépnek vissza Együtt-jelöltek, ezért Niedermüller Péter a II. kerületben, Bauer Tamás a XII. kerületben, Gy. Németh Erzsébet a XI. kerületben, Glázer Tímea Győrben, valamint Rónai Sándor Dunakeszin nem kap kihívót az Együttől.

Az LMP javára is történt egy visszalépés: a Belvárosban V. Naszályi Márta, az MSZP-Párbeszéd jelöltje lépett vissza Csárdi Antal javára. Itt már korábban visszalépett Juhász Péteren kívül Fekete-Győr András is. A körzetben indul jobbikos jelölt is. V. Naszályi Márta is arra kérte az LMP-t, hogy hasonló módon viszonozzák a visszalépését.

Vajda Zoltán a XVI. kerületben egyedül mérkőzhet meg a fideszes Szatmáry Kristóffal, miután a DK-s Nemes Gábor visszalépett.

Orosházán Bod Tamás az ígéretek szerint egyedül mérkőzhet meg a fideszes Simonka Györggyel, de Juhász Péter szerint ott a helyiekre bízzák a megállapodást.

Szabó Szabolcs a XXI. kerületben lehet esélyes a fideszes Németh Szilárddal szemben - Bangóné Borbély Ildikó nem sokkal a rendezvény előtt jelentette be egyoldalú visszalépését. Itt indul még LMP-s és jobbikos jelölt.

Juhász Péter Együtt-elnök közölte: a pártja többi jelöltjére leadott szavazatok nem vesznek el, "a lista nem billeg", érdemes rájuk szavazni, mert ott lesznek a Parlamentben - a listáról ő is, aki visszalépett Budapest 1-es körzetében. Azt kérte, hogy ha már az LMP és a Momentum nem vett részt a visszaléptetési folyamat tárgyalásos részében, akkor ezután legalább egyoldalú visszalépésekkel segítsék az ellenzéki együttműködést. Az Együttnek a visszalépések nyomán már 76 körzetben nincs jelöltje.

Gyurcsány Ferenc azt mondta, a mostani bejelentés nagy lépés a demokratikus ellenzék győzelme felé. "Így egy sokkal egyszerűbb és sokkal tisztább képet tudtunk alkotni a demokratikus ellenzék választói számára" - mondta, hozzátéve, hogy ezt a bejelentést akár újabbak is követhetik a következő napokban.

Karácsony Gergely a bejelentés végén megköszönte a visszalépéseket, és jelezte: a demokratikus ellenzéki pártok ismét bizonyították, hogy a kormányváltás a fontos számukra. “Sok kiváló jelölt lépett vissza, hogy sok kiváló jelölt léphessen előrébb”.

Nyitókép: Kallos Bea
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018