eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Orosz katonák Szíriában?

Az Egyesült Államok kiemelt figyelmet fordít Szíriára, különösen, hogy a hírek szerint az ottani rezsim állítólag orosz segítséget kap.

"Hallottuk azokat a jelentéseket, amelyek szerint Oroszország katonákat és harci gépeket küldhetett Szíriába, és szoros figyelemmel kísérjük az ilyen híreket" - mondta Josh Earnest amerikai elnöki szóvivő. "Bármilyen, az Aszad-rezsimnek nyújtott katonai segítség érkezzen katonák, harci gépek, fegyverek vagy pénz formájában, destabilizáló hatású és a céljával ellentétest hatást vált ki."

Az amerikaiak azután adták ki a figyelmeztetést, hogy a közösségi médiában képek jelentek meg az Idlib tartomány közelében lefényképezett állítólagos orosz harci gépekről és drónokról. Egyes jelentések szerint a gépek között volt egy Szuhoj 34-es harci gép - ilyen modellt Szíria nem birtokol.

Egy amerikai illetékes azt mondta, Oroszország engedélyt kért egy katonai gép Szíriába való berepülésére - "Nem tudjuk, milyen céljai voltak" - tette hozzá. Olyan tudósítások is napvilágot láttak, amelyek szerint Oroszország csapást mért az Iszlám Állam harcosaira, mert azok támadást indítottak a Bassár el-Aszad elnökhöz hű erők ellen.

Sem a Fehér Ház, sem Pentagon nem volt hajlandó megerősíteni, van-e hírszerzési információjuk Szíriában harcoló állítólagos orosz egységekről.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×