eur:
389.52
usd:
361.85
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Megfenyegette Angela Merkelt az Iszlám Állam

Az Iszlám Állam elnevezésű terrorszervezet most megfenyegette a német kancellárt, hogy meglakol mindazért, amit a mohamedán világ ellen elkövetett. Ez az első alkalom, hogy a dzsihád fenyegetés személyesen Angela Merkel ellen irányul, és mindez német nyelven hangzik el.

Az alig ötperces videóüzenetbe foglalt fenyegetést a dzsihád egy kivégzéssel egészítette ki, mintegy nyomatékot adva a figyelmeztetésnek, hogy most Németországot veszik célba. A felvétel az ókori romváros, a szíriai Palmíra egy még épen maradt oszlopsora előtt készült, és két férfi agyonlövését mutatja be.

Ezt egy német és egy osztrák dzsihádista német nyelvű felszólítása egészíti ki, amelyben minden hitetlen legyilkolására ösztönzi a Németországban, valamint Ausztriában élő igazi hitű mohamedánokat.

A kancellár címére szóló üzenet pedig figyelmezteti Angela Merkelt, hogy nem fogja elkerülni a bosszút a próféta sértegetéséért, valamint mohamedánok vérének kiontásáért Afganisztánban. Mint ismeretes 850 német katona teljesít békeőrző feladatot Afganisztánban.

A többi nyugati alakulathoz hasonlóan a közelmúltban a német erők is terroristák támadásainak célpontjaivá váltak. A német hatóságok ismerik a videóüzenetben látható két fegyveres dzsihádista személyazonosságát. Egyikük több évet töltött német börtönben az Al-Káida terrorszervezettel való szoros együttműködése miatt.

A videóüzenet miatt a hatóságok fokozott éberségre intették a lakosságot, a rendőrség pedig további védelmi intézkedést léptetett életbe.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×