eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Csalódottan távoztak Szocsiból a szlovákok

Míg a cseh sportolók várakozáson felül szerepeltek a téli olimpián, a szlovákok Szocsiban elmaradtak a várakozástól, és mindössze egy érmet szereztek. Ennél jóval többet vártak.

Szlovákiában és Csehországban is kiemelt figyelem kísérte a most befejeződött téli olimpiát. A sportrajongók elsősorban a két jégkorongcsapat szereplésére voltak kíváncsiak, ám sem a cseh, sem a szlovák együttes nem kápráztatta el a szurkolókat.

Az észak-amerikai profi liga, az NHL sztárjaival teletűzdelt csapatok nem tudtak beleszólni az érmekért folyó küzdelembe. A csehek egy fokkal jobban szerepeltek, hisz a negyeddöntőben legyőzték ősi ellenfelüket, a szlovákokat, ám később már nem bírtak az amerikai együttessel. A szlovákok a 12 résztvevő csapat közül csak a 11.helyet tudták megszerezni. Ez a négy évvel ezelőtti, vancouveri olimpiával összehasonlítva jelentős visszalépés.

Máris megkezdődött a bűnbak-keresés, sokan az edzőt, a cseh Vladimr Vujteket hibáztatják, mivel kihagyta a csapatból a szurkolók kedvencét, a veterán Miroslav Satant. Vujtek azzal védekezik, hogy Satan azért nem került a csapatba, mivel nem rendezte vitáját a csapatkapitány Chárával, akivel már csaknem két éve nem beszél. A hórihorgas hátvéd egy KHL-es meccsen ugyanis súlyos sérülést okozott neki.

De nemcsak a hoki miatt szomorúak a szlovákok. Az olimpia előtt 5-6 érmet vártak a vezetők, s mindössze egyet sikerült szerezni, az orosz származású sílövő Nasztazia Kuzmina révén.

A sajtó máris a szlovák sport komoly válságáról ír. Bírálják, hogy évek óta hiányzik a sport állami támogatásának koncepciója, kevés pénz jut a fiatal tehetségek kiválasztására és nevelésére.

Ennél sokkal jobb a helyzet Csehországban. A csapat Szocsiban várakozáson felül teljesített, 8 érmet szerzett. A mérleg 2 arany, 4 ezüst és 2 bronzérem, ezzel Csehország a 14.helyen végzett a hivatalos éremtáblázaton. Különösen a sílövők tettek ki magukért, több nem várt érmet szereztek. De az igazi hős a gyorskorcsolyázó Sábliková, aki Vancouver után úgy lett ismét olimpiai bajnok, hogy az országnak egyetlen gyorskorcsolya-pályája sincs. Ennek ellenére ismét legyőzte a nagy esélyes hollandokat.

A cseh és a szlovák sportsajtó is kiemeli a rendezés színvonalát. Az oroszok pénzt nem kímélve sokáig emlékezetes, színvonalas játékokat rendeztek - olvasható az első értékelésekben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×