eur:
391.09
usd:
366.62
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Hol nyaralnak a politikusok?

Németországban néhány napon belül megkezdődik a törvényhozás nyári szünete. A politikusok is szabadságra készülnek, és - mint a Focus című hírmagazin kiderítette - közülük csak kevesen üdülnek szülőföldjükön: a legtöbben külföldre, lehetőleg dél felé készülnek. A kancellár hivatala eddig nem nyilatkozott, de a jelek szerint Angela Merkel - férjével és annak előző házasságából származó fiával - ezúttal is a dél-tiroli hegyekben tölt néhány hetet.

A berlini kormány alighanem legnépszerűbb tagja, Ursula van der Leyen népes családjával ezúttal Szardínia szigetére készül. A munkaügyi minisztérium élén álló professzor férjével és hét gyermekével egy villát bérelt ki, hogy a néhány évvel ezelőtt hozzájuk szegődött Milu nevű kutya is velük tölthesse a nyarat. Pár éve éppen Milu miatt nem kerekedett fel Ursula van der Leyen családja, mert a gyerekek úgy vélték, a kutya könnyebben szokja meg új környezetét, ha nem indulnak vele rögtön külföldre.

Angela Merkel kancellár alighanem egyelőre gondolni sem mer a nyaralásra, habár hivatala sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta, hogy a kancellár ezúttal is a Dolomitok északi lankáin tölti megérdemelt nyári szabadságát.

Előző kormányának külügyminisztere, a szociáldemokrata párt egyik legmarkánsabb vezetője, Frank Walter Steinmeier feleségével együtt szintén Dél-Tirolba készül. A házaspárra ráfér a pihenés, ugyanis Steinmeier mögött nemcsak politikai szempontból áll nehéz esztendő, hanem a közelmúltban súlyos operáción esett át, amelynek keretében egyik veséjét eltávolították és felesége testébe ültették át.

Dél-Tirolban nyaral majd Daniel Bahr is, aki tavasszal vette át az egészségügyi tárcát. A Focus című hírmagazin vele kapcsolatban megtudta azt is, hogy szabad idejének nagy részét a hegyek megmászásával fogja tölteni.

Andalúzia tengerparti szikláinak meghódítására készül a Hans Peter Friedrich belügyminiszter is. Mint a hetilapnak elmondta, megnyugtató érzéssel tölti el, ha egy szikla csúcsán állva hallgatja a tenger felcsapó hullámainak morajlását.

Kevésbé fáradságos üdülést választott az ellenzéki Szociáldemokrata Párt elnökségében helyet foglaló Andrea Nahles, aki nemrég született gyermekével együtt idén a franciaországi Normandiába készül. Feltehetően a közismerten ízletes francia konyha vonzza Bretagne-ba a Baloldali Párt egyik vezetőjét, Klaus Ernst, aki nem is titkolta, hogy a vidék specialitásait, így a camambert sajtot és a calvadost a helyszínen szeretné fogyasztani.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×