eur:
389.67
usd:
362
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Kizárhatják a szerbeket az újabb balhé után az Eb-selejtezőből

Szorul a hurok a szerb labdarúgó szurkolók körül: kedden este egy részüket már be sem engedték a stadionba Tallinnban az Észtország-Szerbia Európa-bajnoki selejtezőre. A Szerb Labdarúgó Szövetség elnöke arra figyelmeztetett, hogy rövidesen kizárhatják a válogatottat az selejtezőkről.

Az októberi genovai botrány után sem javultak meg a szerb futballszurkolók. Október 12-én az olaszok ellen a rendbontás miatt a találkozót is félbe kellett szakítani, és bár a huligánok vezéreit több éves börtönbüntetésre ítélték, kedden Tallinnban is botrányt okoztak.

A rendőrség 73 szurkolót vett őrizetbe az Észtország-Szerbia labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőn bekövetkezett rendbontás nyomán. Az észt szervezők a szerb drukkerek egy részét be sem engedték a stadionba, mivel sértő feliratokat, nacionalista szimbólumokat vittek magukkal.


A szerbek mégis provokálták a hazai drukkerek, és az észtországi oroszokkal közösen egy olyan drapériát tartottak fel, amelyen a "Szabadság vagy halál" felirat szerepelt.

A szerb szövetség elnöke szerint az újabb botrány után elképzelhető, hogy a válogatottat kizárják a selejtezőből, és arra is van esély, hogy egy újabb hazai meccset kell zárt kapuk mögött lejátszani.

A szerb szurkolók tavaly október 12-én, az olaszok elleni selejtezőn pirotechnikai eszközöket dobáltak be a pályára, a játékvezető pedig a futballisták testi épségének megóvása érdekében félbeszakította a találkozót. A drukkerek akkor már a mérkőzés előtt összecsaptak a rendőrökkel, és saját csapatuk buszát is megdobálták. A rendbontásban 16 ember megsérült, a polgármesteri hivatal legalább 80 ezer euróra becsülte a károkat.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága október 29-én úgy határozott, hogy 3-0-s gólkülönbséggel az olaszoknak ítéli a győzelemért járó három pontot, a szerb szövetséget pedig 120 ezer eurós pénzbüntetéssel sújtotta. Az UEFA akkori döntésének értelmében a szerb válogatottnak egy hazai tétmérkőzést zárt kapuk mögött kellett lejátszania, ezen kívül még egy találkozóra vonatkozóan hasonló büntetést kapott, két évre felfüggesztve.

Hanganyag: Nagy Nándor (Újvidék)

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×