eur:
390.92
usd:
366.1
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Nyitókép: Pixabay

Már megint tekerni kellene az órán, erre senki sem számított

Egy másodperccel előbbre kell tekerni az órákat, hogy alkalmazkodjunk a Föld forgásához.

Hamarosan előre kell állítani az óráinkat egy másodperccel, mivel gyorsul a Föld forgása, és emiatt igazítani kell az emberiség időérzékelésén, írja asztronómusok és geofizikusok szavai alapján a LadBible, amelyet az rtl.hu foglalt össze.

Duncan Agnew, a Kaliforniai egyetem geofizikusa arról beszélt, hogy „ez egy precedens nélküli helyzet, és egy elég nagy ügy”. A tudósok némileg aggódnak, ugyanis nem tudják pontosan, mivel járhat az, hogy a közeli jövőben ki kell jelölni egy napot, amikor éjjel 23 óra 59 perc 58 másodpercet közvetlenül éjfél követ.

Valószínűleg ez az átlagember számára nem fog nagy gondot okozni, de

számtalan orvosi műszer, valamint pénzügyi rendszer létezik a Földön, amely számára fontos, hogy másodpercre pontosan tudja az időt.

Olyan már többször történt – legutóbb 2016. december 31-én – hogy egy extra másodpercet kellett hozzáadni az időhöz, de a „negatív szökőmásodperc” koncepcióját még sosem próbálták ki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Európában a Volkswagen kedvezőtlen számait követően az autógyártók vezették az esést, ezt követően pedig az amerikai tőzsdék is egyre nagyobb mínuszban vannak a vártnál kedvezőbb béradatok publikálását követően. A befektetők eközben már a piaczárást követő gyorsjelentésekre is figyelnek a holnapi kamatdöntés előtt: az Amazon, az MAD, és a Supermicro egyaránt a keddi zárást követően teszi közzé legfrissebb számait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×