eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 21. vasárnap Dániel, Daniella
Las Vegas, 2018. január 8.David VanderWaal, az LG Electronics marketingért felelős alelnöke három otthoni robotot mutat be a Nemzetközi Szórakoztatóelektronikai Kiállítás (CES) sajtónapján Las Vegasban 2018. január 8-án. (MTI/EPA/Larry W. Smith)
Nyitókép: LARRY W. SMITH

Las Vegasban megkezdődött a világ legnagyobb technológiai bemutatója - magyarokkal

Kétszázezer négyzetméteren mintegy 2500 gyártó mutatja meg büszkeségeit a CES seregszemléjén.

Ahogy az lenni szokott, nulladik és mínusz egyedik nap is volt. A gyártók előszeretettel használják ki azt, hogy a sajtó már hamarabb megérkezik, és így bemutatják az újdonságaikat - mondta el az InfoRádió érdeklődésére Asztalos Olivér, a HWSW informatikai portál szerkesztője.

Idén nagy újdonságra nem számít a média, előzetesen a szokásos dolgokat lehetett látni:

az eddigieknél sokkal jobb minőségű képet mutató, óriási tévékészülék, lézeres projektor, számítógépes alkatrészek,

de a következő napokban azért tartogathatnak meglepetéseket a gyártók.

Az elmúlt években 4-5 magyar cég is részt vett a CES-en, idén is utaztak magyarok az Egyesült Államokba. Az általuk bemutatandókkal kapcsolatban Asztalos Olivér elmondta,

az egyik magyar kiállító egy új biztonsági megoldást fog bemutatni, egy másik cég navigációs rendszerek készítésében utazik, egy harmadik pedig az önvezető autók területén tevékenykedik,

az ő céljuk az lehet, hogy autógyártóknak mutassák meg legújabb fejlesztéseiket.

A kiállításon, amelyen egyfajta rangot jelent részt venni, nemzetközi kapcsolatok építésére éppúgy lehetőség van, mint a már meglévők megerősítésére.

"Történt már, hogy itt köttettek olyan együttműködések, melyek máshol nem jöhettek volna létre" - hívta fel a figyelmet a szakember, aki szerint a vállalkozások számára általában megtérülő befektetés ez az út Las Vegasba.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×