eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Märcz Tamás szövetségi kapitány a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia férfi vízilabdatornájának harmadik fordulójában játszott Magyarország - Dél-afrikai Köztársaság mérkőzésen a Tacumi Vízilabdaközpontban 2021. július 29-én. Magyarország - Dél-afrikai Köztársaság 23-1.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Märcz Tamás az olimpiáról: más versenyeken több kiugró magyar teljesítmény volt

Lát még előrelépési lehetőséget a Tokióban bronzérmes magyar férfi vízilabda-válogatottban az új olimpiai ciklusra a szövetségi kapitány. Arról is beszélt, hogy tovább gyorsul a játék a sportágban, így még több stabil góllövőre van szükség. 

A válogatottat az elmúlt olimpiai ciklusban irányító kapitány szerint jó eredmény a bronzérem. Azt mondja, nem akar visszatekinteni arra, hogy hány éve nem nyert a csapat olimpián érmet, nem jutott be a legjobb négy közé (a 2008-as aranyérem óta most először jutott túl a negyeddöntőn).

„Az érmet nem kell megmagyarázni,

akkor is örültünk neki, amikor megnyertük, hiszen nagy a szakadék a 3. és a 4. hely között”

– értékelte a bronzot.

Azért a görögök ellen elvesztett elődöntő okoz neki álmatlan éjszakákat: „Bár a végén háromgólos különbség lett, igazából az egy olyan mérkőzés volt, ami nüanszokon múlott, hogy melyik irányba hajlik, és szerintem ez egy nagy lehetőség lett volna, hogy bejussunk a döntőbe. Ettől függetlenül azt gondolom, hogy örüljünk ennek a bronzéremnek, mert olyan csapatokat utasítottunk magunk mögé, amelyek potenciális esélyesei voltak az éremszerzésnek vagy akár az aranyéremnek.”

Mint a beszélgetésből kiderült, már a torna közben folyamatosan figyelték a játékosok statisztikáit.

„Biztos, hogy volt olyan világesemény vagy kontinensesemény, ahol több kiugró egyéni teljesítmény volt a magyar válogatottan belül. Az is tény, hogy nagyon különleges helyzetet teremtett a játékvezetés, nagyon magas színvonalú védekezések ellen kellett játszani, nagyon gyors volt az iram.

Megint ugrott egyet a vízilabda sebessége ezen az olimpián az előzőekhez képest, és ez nehéz helyzet elé állította a játékosainkat.

Rá is kell tenniük majd egy lapáttal azoknak, akik szokták vinni a terheket a csapatban, akár a góllövés terhét. Ettől függetlenül azért nemcsak a góllövésekről kell beszélni, hiszen komoly csapatmunka, nagyon jó védekezések voltak, aminek azért én nagyon tudok örülni.”

Értékelte, hogy a végjátékban volt néhány kiemelkedő teljesítmény. Szükségesnek tartja, hogy a szokásos 3-4 kulcsember mellé felnőjön másik 3-4 játékos, hogy terheket vegyenek le róluk, Märcz Tamás szerint így lehet majd ezt a szintet tartani és innen előrelépni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×