eur:
393.01
usd:
367.24
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Kozuback Kamilla a női hódeszkások big air versenyszáma előtt tartott edzésen a Big Air Soukang sportközpontban a 2022-es pekingi téli olimpián 2022. február 12-én. A magyar versenyző tartalékként bekerült a mezőnybe így részt vehet a hivatalos edzésen.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Látótávolságban volt a döntő Kozuback Kamillának

Magyarország első hódeszkás olimpikonja a 17. helyen végzett a big air szám hétfői selejtezőjében.

Kozuback Kamilla, Magyarország első hódeszkás olimpikonja a 17. helyen végzett a big air szám hétfői selejtezőjében a pekingi téli olimpián, így nem jutott be a keddi 12-es döntőbe.

A 29 induló a fővárosi Big Air Soukangon közel mínusz 10 fokos hidegben, kellemetlen szélben, ugyanakkor napsütésben három ugrást mutatott be, és a két legjobb összege alapján lehetett továbbjutni a 12-es fináléba.

Kozuback elsőre

egy hátrafelé végrehajtott kétfordulatost (backside 720 weddle) hajtott végre, erre 51,50 pontot kapott, amivel a 14. helyen állt.

Másodjára is hátra duplával próbálkozott (cab double underflip), ám a landolás nem sikerült - a deszka a lejtő irányára merőlegesen csapódott be -, elesett és hason csúszott lefelé. Ezért pontszáma 5,50 lett, ebben a körben a legalacsonyabb. Két menet után így a 25. volt. Végül még bátrabban ment, dupla hátra szaltót ugrott (cab double underflip weddle), de mivel nem fogta meg ugrás közben a deszkáját, ezért 59 pontot kapott.

Így a pontszámból kikerült a második ugrása, összesen 110,50 pontja lett, amivel a 17. helyen zárt. A továbbjutást érő 12. helyhez 127,50 pontra volt szükség.

"Nagyon örülök, hogy a harmadik ugrásom jól sikerült, de lehet még tovább fejleszteni, nehezíteni. A második ugrásomnál túl hamar jöttem ki az ugratóból, ezért nem volt elég lendületem, és a deszkát nem tudtam a lejtőre tenni. Nagyszerűen éreztem magam az olimpián, hihetetlen, hogy mindhárom számban indulhattam, de

félcsőben és a big airben további komoly edzésékre lesz szükség"

- mondta az MTI-nek Kozuback, akire két hét múlva Svájcban a junior világbajnokság vár.

Kozuback ebben a számban eredetileg nem szerzett kvótát, ám vasárnap kiderült, hogy visszalépés és sérülés miatt szerepelhet. A hódeszkás csütörtökön kapott engedélyt, hogy tartalékként edzhessen a sáncon, így péntektől már ott gyakorolhatott. Kozuback sérülések miatt ebben a szezonban kevés big air versenyen indult - pedig ez a kedvenc száma -, legutóbb december elején.

A 17 esztendős snowboardos eredetileg félcsőben jutott kvótához - ebben a számban 19. lett -, de előtte slopestyle-ban is szerepelhetett, mert egy japán versenyző sérülése miatt bekerült a mezőnybe. Csakhogy a veszélyes pályán csupán néhány órát gyakorolhatott, így aztán múlt szombaton - első magyar pekingi szereplőként - 28. helyen végzett.

Kozuback Kamilla és a cseh Sarka Pancochova az első nők, akik a hódeszka mindhárom szabadstílusú szakágában - slopestyle, félcső, big air - indultak olimpián.

A big air az egyetlen havas szám az olimpián, amelyet nem a hegyekben, hanem a fővárosi Big Air Soukangon, egy használaton kívüli hatalmas gyártelepen felépített ugratón rendeznek.

A versenyzők közel 80 méter magas mesterséges lejtőn csúszhatnak lefelé - valaki előbb lejjebb is jön, hogy ne legyen akkora lendülete -, és a megszerzett lendületből hatalmas ugrást hajtanak végre és közben több trükköt mutatnak be.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×