eur:
394.18
usd:
361.11
bux:
72028.77
2024. augusztus 10. szombat Lőrinc
Csipes Tamara a női kajak egyesek 500 méteres versenyének előfutamában a 2024-es párizsi nyári olimpián a vaires-sur-marne-i evezős és kajak-kenu pályán 2024. augusztus 7-én.
Nyitókép: Kovács Tamás

Sűrű program az utolsó előtti napon, magyar résztvevőkkel - percről percre

Rekordot jelentő 39 számban osztanak ma érmeket a párizsi olimpián. Remélhetően magyarok is lesznek az érmesek között.

2024.08.10. 10:54

Szabó Szilvia: Lisa Carrington szenzációs, de Csipes Tamara szombaton meglepheti

Három érmet is nyertek a magyar egységek a párizsi olimpia pénteki kajak-kenu döntőiben. Az eredményeket Szabó Szilvia olimpiai ezüstérmes, 13-szoros világbajnok kajakozó értékelte.

2024.08.10. 10:47

Etiópia maratonfutásban szerezte meg első párizsi aranyérmét

Olimpiai rekorddal nyerte a szombat első versenysázámt az etiópiai Tamirat Tola. Második lett mögötte a szomáliai származású, belga színekben induló Bashir Abdi, harmadik pedig a kenyai Benson Kipruto. A 77 fős mezőny útja – akárcsak a gyaloglóké – a francia főváros történelmi nevezetességeit érintette, köztük a versailles-i kastélyt vagy az Eiffel-tornyot, a befutó az Invalidusok előtti téren volt.Tola eredetileg csak tartalék volt az etióp csapatban és Sisay Lemma sérülése miatt álhatott végült rajthoz. Eddigi legjobb olimpiai eredménye egy 2016-ban, Rióban a 10 000 méteren szerzett bronzérem volt. 2022-ben, Eugene-ben ő nyerte a világbajnokságot maratonfutásban. Az eddig minden újkori nyári olimpián a programban szereplő számban korábban négyszer született etióp siker, 1960-ban és 1964-ben a legendás Abebe Bikila, 1968-ban Mamo Wolde, 2000-ben pedig Gezahegne Abera győzött.

2024.08.10. 10:36

Kizárták a menekültcsapat egyik tagját

Politikai állásfoglalás miatt kizárták a párizsi olimpiáról a menekültcsapat egyik tagját, aki breaktáncban versenyzett. A 21 éves, afgán származású Manizha Talash, aki Madridban él és sportol, az első párharca előtt egy olyan köpenyszerű ruhadarabot viselt, amelyen a "szabadságot az afgán nőknek" felirat szerepelt. A sportolók számára tilos a politikai kinyilatkoztatás a játékokon, noha a Nemzetközi Olimpiai Bizottság a 2021-es, tokiói olimpia előtt enyhített némileg az erre vonatkozó szabályokon.

2024.08.10. 09:09

Újabb magyar éremesélyek szombaton

Négy sportágban (birkózás, kajak-kenu, öttusa, vízilabda) szerepelnek magyar sportolók a párizsi olimpia utolsó előtti versenynapján.

2024.08.10. 09:08

Márton Viviana: szeretném, hogy mindenki megőrüjön

A legújabb magyar olimpiai bajnok Tenerifén született, ikertestvére tanácsaival, spanyol és finn edzői felkészítéssel jutott el a csúcsra 18 évesen.

2024.08.10. 08:08

Iman Helif megszerezte az aranyat

A Hámori Lucát a negyeddöntőben búcsúztató és a szereplésével botrányt kavaró algériai Iman Helif egyhangú pontozással nyerte a női 66 kilós döntőt kínai ellenfelével szemben. Az afrikai bokszoló indulása óriási visszhangot váltott ki világszerte, mert a tavalyi világbajnokságról a nemzetközi sportági szövetség (IBA) kizárta túl magas tesztoszteronszintje miatt, Umar Kremlov, az IBA elnöke pedig azt mondta, hogy a vizsgálatok szerint a férfiakra jellemző XY kromoszómája van, a NOB azonban engedélyezte az olimpiai indulását.

Címlapról ajánljuk
„A bevándorlás más, mint volt” – szakértő a brit zavargásokról

„A bevándorlás más, mint volt” – szakértő a brit zavargásokról

Egymás után pattannak ki a zavargások az Egyesült Királyságban, miután az északnyugat-angliai Southportban egy afrikai származású 17 éves halálra késelt három kislányt egy gyerekfoglalkozáson. Magyarics Tamás, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora szerint az események azt mutatják, hogy a bevándorlás és a gazdasági nehézségek egyre nagyobb feszültséget okoznak a brit társadalomban.

Szabó Szilvia: Lisa Carrington szenzációs, de Csipes Tamara meglepheti

Három érmet is nyertek a magyar egységek a párizsi olimpia pénteki kajak-kenu döntőiben. Az eredményeket Szabó Szilvia olimpiai ezüstérmes, 13-szoros világbajnok kajakozó értékelte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.12. hétfő, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Kemény megtorlásra készül Irán Izraellel szemben az ajatollah utasítása szerint

Kemény megtorlásra készül Irán Izraellel szemben az ajatollah utasítása szerint

Irán végrehajtja Ali Khamenei ajatollah legfelsőbb vezető utasítását, hogy "keményen megbüntesse" Izraelt a Hamász egyik vezetőjének Teheránban történt merénylete miatt - jelentette ki az iráni Forradalmi Gárda egyik helyettes parancsnoka. Ali Fadavi szerint az iráni válaszlépések világosak, határozottak és megfelelő időben végrehajtottak lesznek. Utóbbival arra utalt, amit Irán ENSZ-képviselete ki is mondott, hogy nem akarják veszélybe sodorni a véglegesítés előtt álló gázai tűzszüneti megállapodást.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×