eur:
394.18
usd:
361.11
bux:
72028.77
2024. augusztus 10. szombat Lőrinc
Varga Ádám a férfi kajak egyesek 1000 méteres versenyének középfutamában a 2024-es párizsi nyári olimpián a vaires-sur-marne-i evezős és kajak-kenu pályán 2024. augusztus 10-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Újabb dupla magyar dobogó a párizsi olimpián

A férfi kajak egyesek 1000 méteres futamában Varga Ádám a második, Kopasz Bálint a harmadik helyen végzett. A számot a cseh Dostal nyerte.

A portugál Pimenta kezdte legjobban a döntőt, de Dostal és a címvédő Kopasz is vele haladt. Varga több mint 10 méterrel lemaradva a negyedik volt még féltávnál is.

Pimenta ereje elfogyott a táv második felére, Dostal állt így az élre, Kopasz pedig kevéssel lemaradva követte.

A hajrát jól bírta a cseh kajakozó, és nagy lendülettel jött fel Varga is. Kopaszt le is tudta előzni az utolsó 100-on, de az éllovast már nem tudta befogni, csak megszorongatni.

Dostal mögött tehát Varga lett a második, megismételve tokiói eredményét, Kopasz pedig a harmadik.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: tévhit, hogy a rossz tartás vagy a nehéz iskolatáska okozza a gerincferdülést

Szakértő: tévhit, hogy a rossz tartás vagy a nehéz iskolatáska okozza a gerincferdülést

Évente több száz korrekciós műtétet végeznek tinédzserkorú pácienseken gerincferdülés miatt, pedig korai diagnózissal és kezeléssel ezek egy része elkerülhető lenne. A szakemberek szerint számos tévhit él a köztudatban, a gerincferdülés azonban nem tartáshiba, az úszás és a sport nem korrigálja, és az ismert gyógymódokon túl nem létezik alternatív terápia.

Megszerezte az ötödik helyet a női vízilabda-válogatott

Bár nem játszott jól, a rendes játékidő végén 9-9-re mentette az eredményt a magyar női vízilabda-válogatott az olaszok ellen, aztán 4-1-re megnyerte a szétlövést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.12. hétfő, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Tankokkal és vadászbombázókkal lő a betörő ukrán csapatokra Oroszország, ellentámadástól tartanak a másik oldalon – Háborús híreink szombaton

Tankokkal és vadászbombázókkal lő a betörő ukrán csapatokra Oroszország, ellentámadástól tartanak a másik oldalon – Háborús híreink szombaton

Több fronton súlyos harcok zajlanak az Ukrajnából betörő reguláris erők és az orosz védők között a kurszki régióban, az oroszok tanállásokat vettek fel, illetve vadászbombázókról és harci helikopterekről is lövik a betörő ukrán csapatokat – derül ki a szombat reggelig megjelent híradások összességéből. Sőt, az is kiderült egy rövid ukrán videóból, hogy az oroszországi Szudzsa városát teljesen ellenőrzik az ukrán csapatok, így a Gazprom tulajdonában álló fontos gáztranzit állomást is, amelyen keresztül szombaton is zavartalanul áramlik a gáz Ukrajna, és az Európai Unió felé. Egy másik rövid ukrán videóban pedig azt mutatták, hogy kilőttek egy 15 katonai teherautóból álló konvojt, amelyet a kurszki régióban az ukrán előrenyomulás megállítására rendeltek ki. Közben rendkívüli biztonsági és terrorellenes intézkedéseket rendelt el Oroszország a három nyugati határmenti régióban, és a kurszki atomerőmű környékén is kiterjedt katonai cselekmények történhetnek, ukrán oldalon pedig ellentámadástól tartva több tucatnyi embert telepítettek ki. Háborús híreink szombaton az alábbi hírfolyamban olvashatók.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 10. 11:40
×
×
×
×