eur:
394.18
usd:
361.11
bux:
72028.77
2024. augusztus 10. szombat Lőrinc
Takács Kincső a női kenu egyesek 200 méteres versenyének középfutamában a 2024-es párizsi nyári olimpián a vaires-sur-marne-i evezős és kajak-kenu pályán 2024. augusztus 10-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

A kenus Takács Kincső nyolcadik lett egyesben

A rajtnál szerzett lemaradását nem tudta behozni.

Takács Kincső a nyolcadik helyen végzett a női kenu egyesek 200 méteres versenyében a párizsi olimpián. Kiss Ágnes a B döntőben harmadik, összesítésben 11. lett.

A 30 éves győri Takács, aki ezen a távon párosban 2018-ban Európa-bajnok volt, 500-on viszont több Eb-győzelemmel és vb-címmel is rendelkezik kettesben, a második középfutamban nagy hajrával negyedikként végzett, éppen elcsípte az utolsó továbbjutó helyet. Így minden döntőben volt magyar induló, ami - a szövetség tájékoztatása szerint - korábban még nem fordult elő olimpián.

Takács a rajt után lemaradt az élen haladóktól, és később sem tudott feljebb zárkózni, nyolcadik lett. Ezzel eldőlt, hogy a magyarok négy ezüst- és három bronzéremmel zártak, aranyat - az 1976-os olimpia óta először - nem sikerült szerezniük.

A győzelmet a szám korábbi világbajnoka, a kanadai Katie Vincent szerezte meg, aki egy századmásodperccel előzte meg a címvédő amerikai Nevin Harrisont, és 44.12 másodperccel minden idők legjobb idejét evezte. Harmadikként a világbajnoki címvédő kubai Yarisleidis Cirilo Duboys ért célba.

A 19 éves szegedi Kiss Ágnes, aki Nagy Biankával pénteken negyedik lett párosban 500 méteren, lemaradt a fináléról, de a B döntőben szépen evezve harmadikként ért célba.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: tévhit, hogy a rossz tartás vagy a nehéz iskolatáska okozza a gerincferdülést

Szakértő: tévhit, hogy a rossz tartás vagy a nehéz iskolatáska okozza a gerincferdülést

Évente több száz korrekciós műtétet végeznek tinédzserkorú pácienseken gerincferdülés miatt, pedig korai diagnózissal és kezeléssel ezek egy része elkerülhető lenne. A szakemberek szerint számos tévhit él a köztudatban, a gerincferdülés azonban nem tartáshiba, az úszás és a sport nem korrigálja, és az ismert gyógymódokon túl nem létezik alternatív terápia.

Megszerezte az ötödik helyet a női vízilabda-válogatott

Bár nem játszott jól, a rendes játékidő végén 9-9-re mentette az eredményt a magyar női vízilabda-válogatott az olaszok ellen, aztán 4-1-re megnyerte a szétlövést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.12. hétfő, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×