eur:
394.18
usd:
361.11
bux:
72028.77
2024. augusztus 10. szombat Lőrinc
Az ezüstérmes Varga Ádám a férfi kajak egyesek 1000 méteres versenyének eredményhirdetésén a 2024-es párizsi nyári olimpián a vaires-sur-marne-i evezős és kajak-kenu pályán 2024. augusztus 10-én.
Nyitókép: Kovács Tamás

Varga Ádám elárulta, miért ezt a taktikát választotta

Tokióhoz hasonlóan Párizsban is ezüstérmet szerzett a kajakozó Varga Ádám. Elmondta, hogy melyik érem kedvesebb a szívének.

Varga Ádám féltávnál, sőt még 750-nél is negyedik volt a férfi kajak egyesek 100 méteres döntőjében, ám óriási hajrát indítva feljött a második helyre a cseh Jozef Dostal mögé, megelőzve Kopasz Bálintot is.

„Elég érdekes taktika volt tőlem, mert nem sokszor csináltam olyat, főleg komoly versenyen, hogy ennyire lemaradok az elején, és a végét húzom meg. Viszont a rajt előtt láttam, hogy bekerültem Pimenta és Bálint közé, akik sokszor az elejét szokták meghúzni, ezért bennem volt, hogy válasszak esetleg ilyen taktikát, és hátha kifárasztják egymást. Végül az döntött, hogy két futam van egymás után, mindenki kicsit fáradtabb, illetve sok hínár volt a pályán, ezért döntöttem a lazább kezdés mellett. Örülök, hogy ilyen jó eredménye lett, és izgalmasabb volt belülről - és remélem, kívülről is a verseny.

Jó érzés, amikor a végén marad erőd és el tudsz menni a többiek mellett”

– fejtette ki a friss ezüstérmes a vegyes zónában.

Varga Ádám arra nem számított, hogy Dostal ilyen jól fog menni, Pimentát és Kopasz Bálintot várta a dobogóra.

Azt kérdeztük a kétszeres olimpiai második kajakozótól, mást jelent-e neki ez az érem, mint a tokiói.

„Igen, az volt az első olimpián, akkor a legjobb hatba vártam magam. A beérkezés után először azt hittem, hogy harmadik vagy negyedik vagyok, nagyon örültem, hogy végül második lettem. Örülök ennek is, de az sokkal nagyobb boldogság volt, hirtelen jött. Utána mindig azt hittem, hogy felkelek és kiírnak negyediknek. Azóta az eredmények azt mutatták, hogy a legjobb háromban van keresnivalóm, és belső elvárás is volt a dobogó. Büszke vagyok erre is, hogy sikerült megcsinálni, de a tokiói élménnyel nem vetekszik” – fejtette ki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.12. hétfő, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Tankokkal és vadászbombázókkal lő a betörő ukrán csapatokra Oroszország, ellentámadástól tartanak a másik oldalon – Háborús híreink szombaton

Tankokkal és vadászbombázókkal lő a betörő ukrán csapatokra Oroszország, ellentámadástól tartanak a másik oldalon – Háborús híreink szombaton

Több fronton súlyos harcok zajlanak az Ukrajnából betörő reguláris erők és az orosz védők között a kurszki régióban, az oroszok tanállásokat vettek fel, illetve vadászbombázókról és harci helikopterekről is lövik a betörő ukrán csapatokat – derül ki a szombat reggelig megjelent híradások összességéből. Sőt, az is kiderült egy rövid ukrán videóból, hogy az oroszországi Szudzsa városát teljesen ellenőrzik az ukrán csapatok, így a Gazprom tulajdonában álló fontos gáztranzit állomást is, amelyen keresztül szombaton is zavartalanul áramlik a gáz Ukrajna, és az Európai Unió felé. Egy másik rövid ukrán videóban pedig azt mutatták, hogy kilőttek egy 15 katonai teherautóból álló konvojt, amelyet a kurszki régióban az ukrán előrenyomulás megállítására rendeltek ki. Közben rendkívüli biztonsági és terrorellenes intézkedéseket rendelt el Oroszország a három nyugati határmenti régióban, és a kurszki atomerőmű környékén is kiterjedt katonai cselekmények történhetnek, ukrán oldalon pedig ellentámadástól tartva több tucatnyi embert telepítettek ki. Háborús híreink szombaton az alábbi hírfolyamban olvashatók.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 10. 19:55
2024. augusztus 10. 19:33
×
×
×
×