eur:
394.18
usd:
361.11
bux:
72028.77
2024. augusztus 10. szombat Lőrinc
Bőhm Csaba a férfi öttusázók döntőjében, az úszás versenyszámban a 2024-es párizsi nyári olimpián a versailles-i kastély parkjában 2024. augusztus 10-én.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Szép Balázs a 10., Bőhm Csaba a 13. helyen végzett öttusában

Egyiptomi győzelem született férfi öttusában, a két magyar közül Szép Balázs a 10., Bőhm Csaba a 13. helyen fejezte be a versenyt.

A teljes mezőnyben Bőhm Csaba lovagolt elsőként, két verőhibával ment végig, 286 pontot kapott. Szép Balázs 300 pontot tett a vívásból hozott pontszámához, hiba nélkül teljesítette a pályát. Így két szám (a csütörtöki körvívás és a lovaglás) után az egyiptomi Ahmed Elgendy fölényesen vezetett (545 ponttal, a japán Szato Taisu (530) és a svájci Alexandre Dällenbach (523) előtt. Szép Balázs (515) a hetedik helyen állt, de csupán nyolc ponttal lemaradva a harmadik helyezett mögött. Bőhm Csaba a 18-as mezőnyből csak a lovaglásban nulla pontot kapó, egyiptomi Mohanad Shabant előzte meg.

Egyik magyar sem szerzett pontot a bónuszvívásban.

Az úszásban Bőhm Csaba az első futamban úszott, 313 pontot kapott az 1:58.94-ért. A futamban egyedül Joe Choong előzte meg. Szép Balázs a második futamban ugrott vízbe, gyengén úszott, 2:05.83-t ment, 299 pontot ért csak. Összesítésben Böhm a harmadik legjobb időt úszta, ennek ellenére maradt a 17. helyen.

Szép Balázs a kilencedik helyre csúszott vissza. A laser runban Szép Balázs a 10. helyre érkezett be, úgy, hogy a 7. és a 10. között egyetlen pont volt. Bőhm Csaba, óriási hajrával feljött a 13. helyre. Nagyon kár volt az elrontott vívásért, mert az úszásban és a kombinált számban is a harmadik legjobb eredményt érte el.

A versenyt az egyiptomi Ahmed Elgendy nyerte meg, a japán Szato Taisu és az olasz Giorgio Malan előtt. A mexikói Emiliano Hernandez csupán négy ponttal maradt le a dobogóról.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.12. hétfő, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Tankokkal és vadászbombázókkal lő a betörő ukrán csapatokra Oroszország, ellentámadástól tartanak a másik oldalon – Háborús híreink szombaton

Tankokkal és vadászbombázókkal lő a betörő ukrán csapatokra Oroszország, ellentámadástól tartanak a másik oldalon – Háborús híreink szombaton

Több fronton súlyos harcok zajlanak az Ukrajnából betörő reguláris erők és az orosz védők között a kurszki régióban, az oroszok tanállásokat vettek fel, illetve vadászbombázókról és harci helikopterekről is lövik a betörő ukrán csapatokat – derül ki a szombat reggelig megjelent híradások összességéből. Sőt, az is kiderült egy rövid ukrán videóból, hogy az oroszországi Szudzsa városát teljesen ellenőrzik az ukrán csapatok, így a Gazprom tulajdonában álló fontos gáztranzit állomást is, amelyen keresztül szombaton is zavartalanul áramlik a gáz Ukrajna, és az Európai Unió felé. Egy másik rövid ukrán videóban pedig azt mutatták, hogy kilőttek egy 15 katonai teherautóból álló konvojt, amelyet a kurszki régióban az ukrán előrenyomulás megállítására rendeltek ki. Közben rendkívüli biztonsági és terrorellenes intézkedéseket rendelt el Oroszország a három nyugati határmenti régióban, és a kurszki atomerőmű környékén is kiterjedt katonai cselekmények történhetnek, ukrán oldalon pedig ellentámadástól tartva több tucatnyi embert telepítettek ki. Háborús híreink szombaton az alábbi hírfolyamban olvashatók.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 10. 19:55
2024. augusztus 10. 19:33
×
×
×
×