eur:
394.18
usd:
361.11
bux:
72028.77
2024. augusztus 10. szombat Lőrinc
Muszukajev Iszmail (pirosban) és az azeri Haji Aliyev a férfi szabadfogású birkózók 65 kilogrammos súlycsoportjának negyeddöntőjében a 2024-es párizsi nyári olimpián a párizsi Mars-mező Arénában 2024. augusztus 10-én.
Nyitókép: Illyés Tibor

Muszukajev Iszmail szenzációs birkózással lépett még egyet előre, már elődöntős

Muszukajev iszmail 10-3-ra verte az azeri Haji Aliyevet a szabadfogású birkózók 65 kg-os súlycsoportjának egyik negyeddöntőjében. Az esti programban, az elődöntőben folytathatja.

Az első három perc türelmes kivárással telt, Muszukajev, mint az áldozatát leső nagymacska, várta a pillanatot, szinte térdre ereszkedve figyelt. Az első passzivitási pontot az azeri kapta, de ez nem zavarta Muszukajevet, jól tudta, nem egy ponton múlik a mérkőzés.

A második menetben „visszakapta” ezt az egy pontot, 1-1, s már ő vezetett. Majd eljött a pillanat, villámgyorsan fogást talált, s egy négypontos akcióval megnyugtató előnybe került. Aliyev szabálytalankodott, emiatt Muszukajev nagyon felpaprikázódott, az edzők is besétáltak a szőnyegre, nyugtatni a feleket, akik természetesen oroszul egymással is könnyedén megbeszélhették a történteket.

Párizs, 2024. augusztus 10.
Muszukajev Iszmail (pirosban) és az azeri Haji Aliyev a férfi szabadfogású birkózók 65 kilogrammos súlycsoportjának negyeddöntőjében a 2024-es párizsi nyári olimpián a párizsi Mars-mező Arénában 2024. augusztus 10-én. A magyar versenyző győzött és bejutott az elődöntőbe.
MTI/Illyés Tibor
Muszukajev Iszmail (pirosban) és az azeri Haji Aliyev a férfi szabadfogású birkózók 65 kilogrammos súlycsoportjának negyeddöntőjében. MTI/Illyés Tibor

Az azeri a folytatásban csinált egy szép, kétpontos akciót, majd egy rossz challenge-e miatt Muszukajev kapott még egy pontot, ezzel a magyar színeket képviselő sportoló 8-3-ra vezetett, 37 másodperccel a vége előtt.

Csinált még két pontot, így 10-3-ra győzött. Ott lesz az elődöntőben.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: tévhit, hogy a rossz tartás vagy a nehéz iskolatáska okozza a gerincferdülést

Szakértő: tévhit, hogy a rossz tartás vagy a nehéz iskolatáska okozza a gerincferdülést

Évente több száz korrekciós műtétet végeznek tinédzserkorú pácienseken gerincferdülés miatt, pedig korai diagnózissal és kezeléssel ezek egy része elkerülhető lenne. A szakemberek szerint számos tévhit él a köztudatban, a gerincferdülés azonban nem tartáshiba, az úszás és a sport nem korrigálja, és az ismert gyógymódokon túl nem létezik alternatív terápia.

Megszerezte az ötödik helyet a női vízilabda-válogatott

Bár nem játszott jól, a rendes játékidő végén 9-9-re mentette az eredményt a magyar női vízilabda-válogatott az olaszok ellen, aztán 4-1-re megnyerte a szétlövést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.12. hétfő, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×