eur:
395.07
usd:
365.68
bux:
65441.16
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

A tokiói olimpián már lesz karate is

Öt sportág, köztük a karate is bekerült a tokiói olimpia programjába – döntött szerdán Rio de Janeiróban a Nemzetközi Olimpiai Bizottság közgyűlése.

A sportágakat – baseball/softball, karate, görkorcsolyázás, falmászás és hullámlovaglás – a 2020-as ötkarikás játékok szervezőbizottsága javasolta. A kezdeményezést a NOB Agenda 2020 reformcsomagja tette lehetővé, amely szerint az aktuális olimpia házigazdái egy vagy több sportágat beemelhetnek a programba.

A döntés a karate sportág számára mérföldkő; a világszerte több tízmilliósra tehető karatés társadalom ugyanis évtizedek óta várja az olimpiára kerülést. A sportág többször is ott volt az ötkarikás játékok kapujában, de az utolsó szavazásokon elbukott.

A NOB mostani döntése alapján 474 fővel nőhet meg az olimpián részt vevő sportolók létszáma, akik az öt sportág 18 versenyszámában harcolhatnak az érmekért. A versenyszámokból a legtöbb, nyolc a karatét érinti, ahol férfi és női formagyakorlatban (kata), valamint 3-3 súlycsoportban küzdelemben (kumite) rendeznék a versenyeket, mindenhol tíz résztvevővel.

Dr. Mészáros János, a Magyar Karate Szakszövetség elnöke, a MOB alelnöke már korábban kijelentette: a magyar karatésok célja, hogy ott legyenek és érmet szerezzenek Tokióban - olvasható a Magyar Karate Szakszövetség közleményében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×