eur:
395.7
usd:
372.07
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Kemény Dénes: a németek játéka kijózanítja a franciákat

A németek játékának elemzése után visszatérnek a realitáshoz a franciák - mondta az InfoRádió Eb-szakértője. Kemény Dénes azt is elárulta, kit tart esélyesnek a végső győzelemre.

A franciák vasárnap esti „gálameccse” után azért veszélyes a helyzet, mert utána nehezen tudják elképzelni, hogy valaha az életben kikaphatnak. Szerencséjük van, hogy a németekkel játszanak, nehezebb dolguk lenne egy gyengébb ellenféllel, hiszen ezt nyilván nem tudnák megismételni, amit most produkáltak. A lendületük, az önbizalmuk meglesz, ha nehéz helyzetbe kerülnek, lesz miből meríteni. Kellő alázattal fognak kimenni, mert tudják, kik ellen játszanak.

Mire kell ilyenkor figyelnie a stábnak, hogy ne bízzák el magukat, tudjanak koncentrálni?

A vasárnapi mérkőzés elemzése nem kell hogy sokáig tartson. Ilyenkor mindenki kíváncsi a szép dolgokra, amiket csinált, de azt hamar le kell zárni. Ha a németeket kezdik el elemezni, meg fog érkezni az a kellő koncentrációs szint, amivel egy olyan erős csapatot le tudnak győzni, illetve ami nélkül nem tudnák őket legyőzni. Nehéz lesz megverni a németeket, de hogy visszakerüljenek a realitásba, ahogy kimentek az izlandiak ellen - senki nem gondolta, hogy ez egy ilyen mérkőzés lesz, olyan jól játszott eddig Izland – meg fogják nekik mutatni a német csapat erősségeit, és az elég lesz ahhoz, hogy koncentráljanak.

A másik ágon Portugália-Wales elődöntőt rendeznek, a végső sikerre melyik csapatot tartja esélyesnek?

Nem a vasárnapi siker miatt a franciákat. Mondtam ezt már a portugálokra is, nekik is minden esélyük megvan. A Wales bár nagyon jó, a rutinjuk és a futballkultúrájuk belőhetik azt a plusz egy gólt és bejussanak a döntőbe. A portugálok ott esélytelenek lennének akár a németekkel, akár a franciákkal szemben. Láttunk már komoly világversenyen esélyes csapatot otthon győzni, például a franciákat a világbajnokságon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×