eur:
394.62
usd:
365.22
bux:
65482.75
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Eljárás a Magyar Labdarúgó Szövetséggel szemben egyes incidensek miatt

A magyar-osztrák csoportmeccs után, az UEFA jelentése alapján, eljárás indul a magyar szövetséggel szemben egyes incidensek miatt - olvasható az MLSZ honlapján.

A múlt heti randalírozások, erőszakos cselekmények miatt a magyar válogatott Izland elleni szombati csoportmérkőzésén a szervezők és a hatóságok fokozottan ellenőrzik a szurkolók viselkedését.

A magyar labdarúgó-válogatott szurkolóinak többsége – az Európa-bajnokság magas mércéjével mérve is – kiemelkedően jó hangulatot teremtett Bordeaux-ban. A mieink első csoportmeccsén, az UEFA jelentése alapján ugyanakkor eljárás indul a magyar szövetséggel szemben egyes incidensek miatt. Magyarország helyszínen tartózkodó konzuli szolgálatának szakembereitől arról értesült az MLSZ, hogy Marseille-ben nagyobb szigor vár a szurkolókra. Ennek oka a múlt heti eseményekben keresendő: a belvárosban és a stadionban is több erőszakos incidens történt, amely után kiemelt intézkedések várnak a helyszínre érkező szurkolókra.

A prefektusi rendőrség vezetői a következő várható intézkedésekről értesítették az MLSZ-t:

- pusztán pirotechnikai eszköz birtoklása miatt is eljárás indul; miután gyorsított eljárásról beszélünk, ez azt jelenti, hogy legalább egy éjszakát bent tölt az érintett.

- a városban és a stadionba érkezéskor, a „vonulás” során, ha valakinél fogvédőt, bokszert, kámzsát (vagyis olyan eszközt, amely erőszakos viselkedés gyanúját valószínűsíti) találnak,‎ az illetőt beviszik, eljárást indítanak ellene.

- sokkal szigorúbb lesz a stadionnál a beléptetés, ezért érdemes és szükséges időben megérkezni a helyszínre.

- a FARE jelen lesz és figyelheti kiemelten a magyar szurkolók viselkedését (elsősorban a rasszizmust, „cigányozást”).

Bár Marseille látványosságai vonzóak a turisták számára, a szurkolóknak nem ajánlják a hatóságok a „városnézést”. A hatóságok nem javasolják, hogy a magyar szurkolók a meccs napján a belvárosból (régi kikötő) indulva vonuljanak a stadionhoz több okból:

- közlekedési szempontból nem tudják biztosítani az útvonalat, azon a szokásos napi forgalom zajlik.

- a belvárosban az átlagosnál sokszorosabban nagyobb a veszélye annak, hogy más, esetleg ellenséges szurkolókkal, vagy helyi illetőségű rendbontókkal találkoznak a magyar szurkolók.

- bárminemű rendbontás esetén a rendőrség azonnal közbelép, és elviszi az általa rendbontónak ítélt személyeket. Az érintettek a legenyhébb esetben is lemaradnak a meccsről, de bírósági ügy is lehet belőle.

A szervezők azt javasolják, hogy a szurkolók a tengerparti szurkolói zónától vonuljanak a stadionhoz, ahol minden szempontból garantálható a felvonulók biztonsága (természetesen a rendbontásokat itt is megakadályozzák). A szurkolói zóna megközelíthető tömegközlekedéssel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×