eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Rémálom a Forma-1-esek előszezoni tesztelésén Barcelonában - képgaléria

F1: Vettelé a tesztnap, rémálom a McLarennél.

Míg Sebastian Vettel elképesztő távot, 170 kört ment a második barcelonai teszt nyitónapján, a McLaren háromszor is lerobbant, nyolc óra alatt 40 körig sem jutott.

Kedden a múlt hetinél sokkal barátságosabb, napos, inkább hűvös, mint hideg időben folytatódott a Forma-1-esek 2018-as előszezoni tesztelése Barcelonában - írja a Vezess.

A második négy napból az elsőt Sebastian Vettel "vitte", a német pilóta még délelőtt elért 1:,369-es körével lett a leggyorsabb, a leintésig pedig végül közel három versenytávot, 168 kört tett meg a Ferrari SF-71H-val.

A második idő Valtteri Bottasé lett, ő pontosan kéttizeddel maradt el a négyszeres világbajnoktól, de nem kevésbé volt szorgalmas: ebédszünetig Vettelével egyező 86 kört ment, majd délután Lewis Hamilton (4.) vette át a Mercedest, aki ugyanannyit beletett a címvédő autóba.

A Red Bullnak is eredményes napja volt, annak ellenére is, hogy Daniel Ricciardo betegsége miatt csak reggel cserélték meg a pilóták beosztását és ültették Max Verstappent az RB14-esbe. A holland a harmadik idővel és 127 körrel zárt, ugyanakkor délután fél öt előtt nem sokkal volt egy leállása a pályán, az autót trélerrel kellett visszavinni a bokszutcába.

Míg délelőtt dicsérni lehetett a múlt héten a legtöbbet futó Toro Rosso-Hondát, délutánra megérkezett a Red Bull kisebbik csapatának első komolyabb megbízhatósági problémája, így Pierre Gasly akkor már nem járt a pályán.

A francia azonban még így is messzebb jutott, mint a McLaren, akiknél a múlt heti kerékanya-elhagyás és kipufogó-túlmelegedés után ma újabb gondok adódtak. Stoffel Vandoorne alatt a nap kezdetén kétszer is leállt az autó, egyszer a bokszutca kijáratánál, majd nem sokkal később a célegyenes elején, az ebédszünetig 7 körig jutott. Délután ugyan belehúztak, de újabb leállás vetett véget a munkának, hidraulikai probléma. 38 kör jött össze.

A Mercedeshez hasonlóan a Renault és a Williams is mindkét versenyzőjét pályára küldte kedden.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2020. október 31. 15:13
2018. május 26. 16:12
×
×
×
×