eur:
393.86
usd:
364.86
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A portugál Cristiano Ronaldo (b) Fernando Santos szövetségi kapitány mellett, miután csapata 1-0-ra kikapott a katari labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében játszott Marokkó-Portugália mérkőzésen a dohai at-Tumama Stadionban 2022. december 10-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Friedemann Vogel

Fernando Santos: ez nem igazságos

Csalódottan értékelt Fernando Santos, a portugál labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az után, hogy csapata 1-0-ra kikapott a marokkói együttestől a katari világbajnokság negyeddöntőjében, így a reméltnél hamarabb kell hazautazniuk.

A szakvezető szerint "nem igazságos", hogy alulmaradtak, mert öt-hat gólszerzési lehetőségük volt.

"Néha egy kis szerencsére is szükségünk van, de ez ma nem volt meg" - vélekedett Santos, aki az összecsapást követő sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, a jövőjéről otthon egyeztet majd - higgadtan és nyugodtan - a szövetség elnökével.

A szövetségi kapitány kiemelte: tisztában voltak a kihívással, amit a marokkóiak játéka jelentett, tudták, hogy csak kreatív játékkal lehetnek sikeresek. Gratulált az ellenfélnek, ugyanakkor köszönetet mondott a portugál népnek a csapat támogatásáért, és hangsúlyozta, hogy ezt a válogatottat nagyszerű futballisták alkotják.

"Csalódottak vagyunk, örömet akartunk szerezni a portugál embereknek" - tette hozzá.

A csapat ötszörös aranylabdását, Cristiano Ronaldót ért kritikákat illetően úgy fogalmazott, hogy ezek nem befolyásolták a szombati mérkőzés alakulását, mert végig egységes maradt a csapat.

"Természetesen a vereség megviselt mindannyiunkat, Ronaldót is. Nincs mit sajnálnom a választásomat illetően, akkor küldtem őt pályára, amikor úgy éreztem, hogy szükséges" - reagált arra, hogy miért a második félidő elején állította be a válogatottsági rekordert.

Pepe, a portugálok 39 éves védője nem volt elégedett az argentin játékvezető, Facundo Tello ténykedésével, mert - mint azt megjegyezte - a marokkóiak sok kis szabálytalansággal igyekeztek megakasztani a játékukat, a bíró pedig nem nagyon adott sárga lapot. Az sem tetszett neki, hogy "csak" nyolc perc volt a ráadás.

"Végig fölényben játszottunk, ők elég szerencsések voltak, hogy szerezzenek egy gólt, mi viszont sokat tettünk azért, hogy megnyerjük a mérkőzést" - vélekedett.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×