eur:
394.33
usd:
370.43
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
DOHA, QATAR - DECEMBER 10: Walid Regragui, Head Coach of Morocco, celebrates with their team after the teams victory during the FIFA World Cup Qatar 2022 quarter final match between Morocco and Portugal at Al Thumama Stadium on December 10, 2022 in Doha, Qatar. (Photo by Justin Setterfield/Getty Images)
Nyitókép: Justin Setterfield/Getty Images

A marokkói kapitány tovább szeretne álmodni

Valid Regraugui, a marokkói labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya egy álom megvalósulásáról beszélt az után, hogy csapata szombaton 1-0-ra legyőzte a portugál együttest, ezzel elődöntőbe jutott a katari világbajnokságon.

Ugyanakkor úgy fogalmazott, még messzebb is juthatnak, tovább írhatják a sporttörténelmet és a következő generációk példaképévé válhatnak.

A marokkói az első afrikai és arab válogatott, amely világbajnokságon eljutott a legjobb négyig.

"A jövő generációinak megmutattuk, és az a fontos, hogy afrikai csapat is bejuthat egy világbajnokság elődöntőjébe. Vagy akár a döntőjébe is, miért ne?" - fogalmazott a szakvezető.

Emlékeztetett rá, hogy egy korábbi sajtótájékoztatón megkérdezték tőle, szerinte világbajnokok lehetnek-e, mire ő azt válaszolta, miért ne.

"Álmodhatunk. Miért ne álmodhatnánk, ha nincsenek álmaid, nem jutsz sehova. Ez semmibe se kerül."

A marokkóiak a horvátokat, a belgákat és a kanadaiakat megelőzve az élen végeztek az F csoportban, majd a nyolcaddöntőben gól nélküli döntetlen után tizenegyesekkel búcsúztatták a spanyolokat, a negyeddöntőben pedig egy fejesgóllal a portugálokat.

"Azt az üzenetet igyekszem átadni a játékosoknak, hogy bízzanak magukban, menjenek ki a pályára, adjanak ki magukból mindent, úgy, hogy a végén ne bánjanak semmit, és ők hisznek bennem" - mondta Regragui.

Ehhez csatlakozva a kapus Jásszina Bono azt emelte ki, hogy

szeretnék megváltoztatni a mentalitást, meg akarnak szabadulni az alacsonyabbrendűség érzésétől.

"Az utánunk következő generáció tudni fogja, hogy a marokkói játékosok képesek csodát tenni" - hangsúlyozta.

A marokkóiak eddig még nem kaptak gólt ellenféltől Katarban, az egyetlen ellenük elért találat Nájef Aguerd öngólja volt a Kanada ellen 2-1-re megnyert csoportmeccsen.

Az afrikai együttes a döntőért a címvédő francia vagy az angol válogatottal csap majd össze.

Címlapról ajánljuk
Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz
élő közvetítés

Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz

A Liverpool szempontjából katasztrofálisan „sikerült” első mérkőzés miatt háromgólos hátrányból kezdik a Vörösök Bergamóban az Atalanta elleni visszavágót. A tét az Európa-liga elődöntőjébe jutás. Szoboszlai Dominik visszakerült a kezdő tizenegybe, a középpályások közül Endo és Elliott is kimaradt.
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×