eur:
395.28
usd:
366.7
bux:
65382.19
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Szocsi, 2018. június 23.A svéd és a német válogatott tagjai a német Toni Kroos gólja után az oroszországi labdarúgó-világbajnokság F csoportjának második fordulójában játszott Németország - Svédország mérkőzés végén a szocsi Fist Stadionban 2018. június 23-án. Németország 2-1-re győzött. (MTI/AP/Szergej Gric)
Nyitókép: Szergej Gric

A leggazdagabb napunk a világbajnokságon

A belgák gyakorlatilag továbbjutottak, a mexikóiak nagyon közel kerültek a nyolcaddöntőhöz, a németek a 95. percben szerzett góllal vették kezükbe a saját sorsukat. A szombati játéknap lett a gólokban eddigi leggazdagabb, a tizenhárom gól meccsenként 4,33-as átlagot jelent.

A belgák szinte az első negyedórában eldöntötték a tunéziaiak elleni mérkőzésüket, miután Eden Hazard és Romelu Lukaku egy-egy góljával kétgólos előnybe kerültek. Az afrikaiak szépítettek az Anderlechtben játszó Bronn fejesével, ám az egyenlítésre nem volt reális esélyük. Főleg, hogy Lukaku megszerezte az első játékrész végén csapata harmadik gólját, amivel egyébként beérte a góllövőlista élén Cristiano Ronaldót.

A második félidőben Eden Hazard, majd a csereként beállt Michy Batshuayi révén jutottak el a belgák ötig, a tunéziaiak szinte az utolsó akcióból szépítettek Khazri góljával (5-2).

A „vörös ördögök”, ha csak a ziccereik felét berúgják, akkor is tíz gólig juthattak volna. Így is rekordot állítottak fel: világbajnokságon még soha nem értek el öt gólt 90 perc alatt.

A belgák a legutóbbi hat vb-csoportmérkőzésüket kivétel nélkül megnyerték. Lukaku immár minden belga játékosnál több gólt szerzett a nagy tornákon. Elképesztő formában van: a legutóbbi 11 válogatott meccsén 17 gólt ért el. Amióta Diego Armando Maradona két-két gólt szerzett 1986-ban az angolok és a belgák ellen, Lukaku az első futballista, aki két-két gólt szerzett két egymást követő vb-meccsen.

A nap második mérkőzésén a mexikói válogatott újra nyert, a németek után a dél-koreaiakat is legyűrte egy góllal. Carlos Vela rúgta az első gólt büntetőből, majd a második félidőben Chicharito Hernandez növelte az előnyt. Előbbi a torna tizennegyedik tizenegyéből a tizenegyedik gólt lőtte, utóbbinak ez volt az ötvenedik gólja a mexikói válogatottban. Hernandez utolérte Hernandezt, Javier négygólos a vb-ken, mint honfitársa és névrokona, az eddigi rekorder, Luis. Chicharito a harmadik világbajnokságán szerzett gólt erre a mexikóiak közül korábban csak Cuauhtemoc Blanco és rafael Márquez volt képes. Az ázsiaiak az utolsó percben a Tottenhamban futballozó Szon Heung Min nagy lövésével szépítettek, de alig maradt reményük a továbbjutásra.

Visszatérve a büntetőkre: eddig a 2002-es torna hozta belőlük a legtöbbet, tizennyolcat. Nem kétséges, hogy ez a szám csúcs megdől, a kérdés csak az, hogy vajon már a csoportmérkőzések alatt?

Mexikó 2002 óta először szerzett két egymást követő vb-meccsén győzelmet.

Este a német válogatott óriási mérkőzésen verte meg az első félidőben nagyszerűen játszó svédeket.

Marcus Berg nem kapott meg egy jogos tizenegyest,

Ola Toivonen megszerezte a vezetést, a címvédő nem tudta bevenni Olsen kapuját. Joachim Löw a második félidőre kissé átszervezte a csapata játékát, s ez bevált. Marco Reus kiegyenlített. A németek szinte végigtámadták a második félidőt, még azt követően is türelmesen futballoztak, hogy Jerome Boateng megkapta a második sárga lapját, s így a pirosat. Löw emberhátrányban is védő helyére csatárt cserélt, nem adott le a győzelem megszerzésének esélyéről. Egy felesleges svéd szabálytalanság után Toni Kroos a balszélső helyéről gyönyörű gólt lőtt, megnyerve a mérkőzést a németeknek (2-1).

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×