eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Hosszú Katinka keményen üzent a magyar újságíróknak

Hosszú Katinka keményen üzent a magyar újságíróknak

Meglepődött a magyar újságírók szerdai kérdésein Hosszú Katinka, és napi videoblogjában el is mondta, hogy mi baja volt a 200 gyors döntőjében mutatott teljesítményét firtató kérdésekkel.

Hosszú Katinkát szokás szerint kérdezték az újságírók a szerdai úszódöntők után is, amikor 200 gyorson a hetedik helyet szerezte meg, majd bejutott a 200 pillangó csütörtöki döntőjébe. Kérdezték tőle például azt, hogy amikor már érezte, hogy nem lesz dobogós, a háromnegyed órával későbbi 200 pillangós középdöntőre gondolva visszavett-e az iramból, illetve azt is, hogy vajon hetedik hely után indul-e még valaha 200 gyorson.

Akkor ott visszafogottan válaszolt ezekre, de aztán - ahogy a legfrissebb videoblogjából kiderül - annyira foglalkoztatta a kérdés, hogy késő este, a masszőr kezei alatt ismét megválaszolta.

"Az nagyon pozitív dolog, ha Magyarországot valaki képviseli a vb-n, a döntőben, akár a hetedik, akár a nyolcadik helyezésről van szó. Főleg, hogy itthon van a világbajnokság. Előre nem lehet tudni, hogy hányadik lesz a versenyző. Ezért szeretjük a sportot" - mondta a kamerába Hosszú, akit megleptek ezek a kérdések.

"Ugyanúgy lehettem volna első, vagy harmadik, vagy negyedik, vagy nyolcadik. Ma délután a maximumom a hetedik helyhez volt elég. Tényleg kiadtam magamból a maximumot.

Egy világbajnoki döntőben teljesen mindegy, hogy mit érzek, hányadik helyen vagyok, küzdeni kell.

Attól függetlenül, hogy milyen érzés, hogy mindenem ég, hogy nem érzem a kezem, lábam. Nem csak magamért úszom. Úgy gondolom, hogy minden egyes magyar úszó, főleg itthon kiadja magából a maximumot. Ez lenne a válaszom a remek kérdésre" - mondta az úszónő.

"Tényleg egy kicsit megijeszt, hogy így gondolkozunk.

 Ha egy külföldi újságíró ezt kérdezi, az rendben van. De mi magyarok vagyunk, fogjunk össze, főleg itthon a világbajnokságon. Nagyon sokan érzik a nyomást, mindenki nagyon-nagyon szeretne teljesíteni és mindenki úgy érzi, hogy itt az idő, most kell, és

nem csak magadért úszol, hanem mindenkiért, és Magyarországot képviseled.

Úgyhogy ez nem egyszerű környezet. Attól függően persze, hogy ki hogy tudja kezelni. Nem egyszerű egy sportolónak, amikor úgy érzi, itt és most kell megmutatni. De már sokkal felszabadultabban tudok versenyezni. Továbbra is el fogok indulni kétszáz gyorson, ha belefér a programomba. Szeretek versenyezni, szeretem feszegetni a határaimat, ez a nagyszerű a sportban" - válaszolta Hosszú Katinka.

Címlapról ajánljuk
Hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak  - Versenyfutás az idővel

Hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak - Versenyfutás az idővel

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×