eur:
370.97
usd:
344.70
bux:
46850.16
2023. június 2. péntek Anita, Kármen
Az osztrák Michael Gregoritsch (j) gólt szerez Észak-Macedónia ellen a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának első fordulójában játszott Ausztria - Észak-Macedónia mérkőzésen a bukaresti Nemzeti Arénában 2021. június 13-án.
Nyitókép: MTI/EPA/AP/Vadim Ghirda

Az UEFA keresztülhúzta az osztrák kapitány terveit

Két hárompontos csapat találkozik az Európa-bajnokság C csoportjának rangadóján.

Marcel Sabitzer, aki egy speciális elemzés szerint a csoportkör első fordulójának leghatékonyabb játékosa volt, nem tűnt nagyon optimistának egy nappal a csütörtökön 21 órakor kezdődő amszterdami mérkőzés előtt. Alighanem látatlanban aláírna egy pontot a hollandok ellen.

„Hazai pályán játszhatnak, értékesebb játékosaik vannak, de azért mindent megpróbálunk majd. Felkészültünk belőlük” – mondta.

David Alaba, az elmúlt közel egy évtizedben a Bayern Münchenben futballozó, Sergio Ramos helyére a Real Madridhoz tartó védő – akit az UEFA az osztrákok első meccse után MVP-nek választott – elsősorban a csapatszellemet emelte ki, s biztosított mindenkit arról, hogy remekül felkészültek a hollandokból.

Franco Foda szövetségi kapitány emlékeztetett arra, hogy az észak-macedónok ellen Marko Arnautovic és Michael Gregoitsch is csereként beállva szerzett gólt. Azt tervezte, hogy most mindketten kezdenek, „aztán másképpen alakultak a dolgok”. A talányos megfogalmazás azt takarja, hogy az UEFA szerdán egy mérkőzésről eltiltotta rasszistának minősített szavai miatt a szerb származású Arnautovicot, aki így kénytelen kihagyni az osztrákok legnehezebb csoportmérkőzését.

Amszterdamban ma várhatóan a 30 fokot is eléri a hőmérő higanyszála, de mindkét tábor azt reméli, hogy este kilenc órára kellemesre szelídül vissza az időjárás.

Frank de Boer, a hollandok szövetségi kapitánya bejelentette, hogy minden játékosa egészséges, s ez egyben azt is jelenti, hogy Mathijs de Ligt, a Juventus középső védője felépült, játszhat az osztrákok ellen a C csoport rangadóján.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Magához tért Amerika, pluszban zártak a tőzsdék

Magához tért Amerika, pluszban zártak a tőzsdék

Az amerikai képviselőház szerdán késő este megszavazta az adósságplafon felfüggesztéséről szóló törvényjavaslatot, és ezzel a szenátus elé terjesztette azt. A lépés óvatos optimizmust hozott a piacokra, az ázsiai tőzsdék jellemzően emelkedtek, és az európai börzéken is mérsékelt emelkedés látszott, és az USA-ban is javult a hangulat. A hazai részvénypiacon a magyar kormány tegnap este bejelentett lépéseire reagált a magyar tőzsde.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×