eur:
404.35
usd:
373.76
bux:
74410.22
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta
MADRID, SPAIN - OCTOBER 22: Vinicius Junior of Real Madrid celebrates 2-2 during the UEFA Champions League  match between Real Madrid v Borussia Dortmund at the Estadio Santiago Bernabeu on October 22, 2024 in Madrid Spain (Photo by Maria Gracia Jimenez/Soccrates/Getty Images)
Nyitókép: Maria Gracia Jimenez/Soccrates/Getty Images

A Madrid felállt a padlóról és rúgott egy ötöst

A Real Madrid a félidőben még kétgólos hátrányban volt a Dortmunddal szemben a Bernabéuban, de a második játékrészben a mesterhármast szerző Vinícius vezérletével egy ötössel fordított. A nap meglepetése a Juventus veresége (a VfB Sttuttgart ellen 0-1) és a PSG hazai pontvesztése (a PSV ellen 1-1).

(A mérkőzést élőben tudósítottuk, ezt alább visszaolvashatják.)

Az AC Milan hazai környezetben a belga Club Brugge felett diadalmaskodott 3–1-re úgy, hogy a vendégek a 40. perctől emberhátrányban futballoztak. A milánóiak első találatát az amerikai Christian Pulisic közvetlenül szögletből szerezte. A BL-ben ezt megelőzően legutóbb 2023. december 12-én Ángel Di María a Benfica színeiben talált be sarokrúgásból.

A Milanban Fransesco Camarda 16 évesen és 226 naposan a klub történetének legfiatalabb játékosaként lépett pályára a BL-ben, ráadásul olasz rekorderré is előlépett. A tinédzser a 87. percben gólt is fejelt, de a játékvezető a VAR-vizsgálat után les miatt érvénytelenítette a találatot, pedig ő lett volna a sorozat történetének legfiatalabb gólszerzője is. A Milan ezzel megszerezte első pontjait a mostani kiírásában.

A Monaco a duplázó japán Minamino Takumi vezetésével 5–1-re nyert otthon a Crvena zvezda ellen. A hercegségbeli gárda 2004 decembere óta először szerzett öt gólt egy BL-meccsen, akkor a Deportivo La Coruna vendégeként 5-0-ra diadalmaskodott. A francia együttes három fordulót követően továbbra is veretlen.

Az idei döntő "visszavágóján" a Borussia Dortmund a gólt szerző és gólpasszt adó holland Donyell Malen akítv közreműködésével 2–0-ra vezettek a szünetben a Real Madrid ellen, Carlo Ancelotti együttese azonban a második játékrész derekára kiegyenlített – Rüdiger és Vinícius gólja között mindössze 1 perc 43 másodperc telt el. A spanyol sztárcsapat a hajrában Vinícius második és harmadik, illetve Lucas Vázquez találatával eldöntötték a három pont sorsát.

A Girona keretében először kapott helyet ebben a szezonban Yaakobishvili Antal. Pályára nem lépett, a kispadról nézte végig a klub történetének első BL-győzelmét, amelyet hazai pályán a Slovan Bratislava felett aratott az együttes.

A játéknap meglepetését a VfB Stuttgart szolgáltatta, amely El Bilal Toure 92. percben szerzett góljával nyert a Juventus otthonában.

Megőrizte százszázalékos mérlegét az újoncok összecsapásán a Bolognát legyőző Aston Villa, amely így a BL történetének hatodik csapata, amely első három mérkőzését megnyerte a sorozatban.

Az élő tudósítás

AC MILAN–FC BRUGES 0-0: A Milan az első két mérkőzését elveszítette, egy újabb botlással nagyon nehéz helyzetbe kerülne.Pulisic, Reijnders és Leao előtt Morata játszik, ez nagyon erős négyes.

AS MONACO–CRVENA ZVEZDA 0-0: Két svájci válogatott, Denis Zakaria és Breel Embolo is kezd a hercegség csapatában.

AC MILAN–FC BRUGES 0-0: Mezőnyjátékkal telt el az első negyedóra, de meglepetésre a belgák fölényben játszottak, három helyzetük is volt.

AS MONACO–CRVENA ZVEZDA 0-0: Breel Embolo fejese jelentette az eddigi legnagyobb veszélyt a Cz kapujára, de a labda a léc fölé ment.

AS MONACO–CRVENA ZVEZDA 1-0: Az egykori Liverpool-csatár, Minamino előnyhöz juttatta a Monacót.

AS MONACO–CRVENA ZVEZDA 1-1: A játék képe alapján némileg váratlanul, egy büntetőből kiegyenlített a szerb csapat. Ndiaye a gólszerző.

AC MILAN–FC BRUGES 1-0: Vezet a Milan! Különleges találat volt, Cristian Pulisic érintés nélküli szögletet csavart a kapuba. Simon Mignolet kétségtelenül hibázott a gólnál.

AS MONACO–CRVENA ZVEZDA 2-1: Breel Embolo az első félidő hosszabbításának 4. percében szerzett gólt.

AC MILAN–FC BRUGES 1-0: Emberhátrányba került a belga csapat Onyedika kiállítása miatt.

AC MILAN–FC BRUGES 1-1: A csereként beállt Kyrian Sabbe kiegyenlített.

AS MONACO–CRVENA ZVEZDA 3-1: A német védő, Kehrer előkészítése után Singo növelte a Monaco előnyét.

AS MONACO–CRVENA ZVEZDA 3-1: Embolo megszerezte (volna) a második gólját, de a VAR elvette.

AC MILAN–FC BRUGES 2-1: Cserélt a Milan, Leao még nem is sétált körbe a pálya túloldaláról, amikor a helyére beálló Okafor gólpasszt adott, Reijnders a kapuba passzolta a labdát.

AS MONACO–CRVENA ZVEZDA 4-1: Mégis megvan a Monaco negyedik gólja, Minamino lőtte.

AC MILAN–FC BRUGES 3-1: Ezúttal a másik csere, Chukwueze ment el, mégpedig a másik oldalon, a jobbon. A folytatás már ugyanolyan volt, mint a második gólnál, a lapos beadást Reijnders, ugyancsak laposan, a kapuba lőtte.

AC MILAN–FC BRUGES 3-1: A 16 éves Francesco Camarda élete első BL-meccsén gólt fejelt, de a VAR elvette a találatot. (Nem a fiatal csatár volt lesen, de jó ítélet született.)

AC MILAN–FC BRUGES 3-1: Vége a mérkőzésnek.

AS MONACO–CRVENA ZVEZDA 5-1: Még egy gól a végére, a 97. percben, ez a végeredmény.

STURM GRAZ–SPORTING CP 0-1: Megvan az este első gólja, a portugálok találatát Santos szerezte.

ARSENAL–SAHTAR DONYECK 1-0: Öngóllal került előnybe a londoni csapat, Dmitro Riznyik kapusról saját hálójába került a labda. Gabriel Martinelli a kapufára lőtte a labdát, ami már kifelé jött, amikor a kapus sarkáról-hátáról a hálóba pattant. Balszerencsés gól volt.

REAL MADRID–BORUSSIA DORTMUND 0-1: Malen góljával vezet a BfB a Bernabéuban! Serhou Guirassy elvégezte a munka dandárját azzal, hogy megtartotta a labdát, aztán kiválóan passzolt, de Malen is éber volt, szépen lőtt a kapuba.

PARIS SAINT-GERMAIN–PSV 0-1: A hollandok előnybe kerültek, Lang találatával.

REAL MADRID–BORUSSIA DORTMUND 0-2: Nagy bajban a címvédő (legalábbis ezen a mérkőzésen), ezúttal Malen alakította ki a helyzetet és Gittens szerezte a gólt.

GIRONA–SLOVAN 1-0: A katalánok a félidő hajrájában előnybe kerültek, az MTK-t is megjárt Bojan Miovszki labdáját Gutierrez küldte a kapuba.

JUVENTUS–VFB STUTTGART 0-0: Undav a Juventus kapujába küldte a labdát, de a VAR-szobában úgy látták, hogy az átvételnél a kezével is segítette megszelídíteni.

ASTON VILLA–BOLOGNA 1-0: McGinn sínre tette a Villát, a birminghamiek útban a harmadik győzelem felé.

PARIS SAINT-GERMAIN–PSV 1-1: Asraf Hakimi kiegyenlített. Szép gólt rúgott távolról, bár a holland kapus mozgása elég fura volt.

STURM GRAZ–SPORTING CP 0-2: A fogadóirodák jól érezték, hogy a Sporting meg fogja nyerni ezt a mérkőzést. Gyökeres Viktor lőtte a gólt. Gyönyörű szóló után lőtt a kapuba. Egyébként a iaci értéke nagyobb, mint az osztrák bajnok teljes csapatáé.

REAL MADRID–BORUSSIA DORTMUND 1-2: Antonio Rüdiger góljával szépített a Real Madrid. Mbappé nagyon szépen ívelte a fejére a labdát jobbról.

REAL MADRID–BORUSSIA DORTMUND 2-2: Vinícius Júnior ki is egyenlített. Jókor volt jó helyen, a spanyolok szempontjából.

ASTON VILLA–BOLOGNA 2-0: Jhon Durán góljával még jobb helyzetbe került a Villa. Szépen előzte meg középen a védőjét.

GIRONA–SLOVAN 2-0: Juanpe góljával nagyot lépett a Girona története első Bl-mérkőzés-győzelme felé.

JUVENTUS–VFB STUTTGART 0-0: Ezúttal a VAR a németeknek kedvezett, Danilo belépője után büntetőt rúghattak, ráadásul a Juve brazil kapitánya piros lapot is kapott. A tizenegyest Enzo Milot rosszul lőtte, de ez semmit sem von le a nagy vetődéssel hárító Mattia Perin érdeméből.

REAL MADRID–BORUSSIA DORTMUND 3-2: Lucas Vázqueznek szerencséje volt a megindulása után, hogy egy védőről visszakerült elé a labda, de aztán éles szögből remekül fellőtte a labdát a felső sarokba.

REAL MADRID–BORUSSIA DORTMUND 4-2: Vinícius még egy gólt szerzett a 87. percben, alighanem eldőlt. Ez egy olyan szólógól volt, amiért ő a jövő hétfői Aranylabda-szavazás egyik esélyese.

JUVENTUS–VFB STUTTGART 0-1: A hosszabbítás harmadik percében Touré a labdaátvétellel helyzetbe került, itt már nem volt mentség a Juve számára.

REAL MADRID–BORUSSIA DORTMUND 5-2: Ezt ki tippelte volna meg a szünetben? Vinícius mesterhármasnál tart, a Madrid egy félidő alatt öt gólt szerzett az előző BL-döntős ellen. Ennél a gólnál nagyon megverte egy csellel Waldemar Antont.

Címlapról ajánljuk
Parragh László: a magyar vállalkozások alapfilozófiája, hogy minél kevesebb külső beavatkozással hagyják őket élni

Parragh László: a magyar vállalkozások alapfilozófiája, hogy minél kevesebb külső beavatkozással hagyják őket élni

A versenyképes vállalkozásoknak olykor ki kell lépniük a komfortzónájukból ahhoz, hogy előnybe kerüljenek a piacon – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Parragh László. A Magyar Kereskedelmi és Ipar Kamara elnöke beszélt a Demjén Sándor-program előnyeiről, a vállalkozások problémáiról és a versenyképesség fontosságáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
Írásba adta a kormány: a fiataloknak járna az 5% alatti kamatozású lakáshitel

Írásba adta a kormány: a fiataloknak járna az 5% alatti kamatozású lakáshitel

„Szükség van új kollégiumok építésére és a fiatalok számára kedvezményes, 5%-os kamatozású lakáshitelre” – fogalmaz a hétfőn megjelent Nemzeti Konzultáció egyik válaszlehetősége. Ez alapján a bankok - elsőként a Portfolio által megírt - kezdeményezésének megfelelően kifejezetten a fiatalok számára tennék elérhetővé önkéntes banki vállalás alapján az 5% alatti THM-mel bíró piaci kamatozású lakáshiteleket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×