eur:
388.96
usd:
363.49
bux:
68119.76
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Austin, 2012. november 15.Michael Schumacher, a Mercedes hétszeres világbajnok német versenyzője a Circuit of the Americas pályán, a Texas állambeli Austinban 2012. november 15-én. A Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Amerikai Nagydíját november 18-án rendezik. (MTI/EPA/Srdjan Suki)
Nyitókép: MTI/EPA/Srdjan Suki

Szomorú dolgot mondott Ross Brawn Michael Schumacherről

Az egykori technikai igazgató és csapatfőnök szerint a hétszeres világbajnok túl korán szállt ki a Forma–1-ből.

Szerdán volt Michael Schumacher 55. születésnapja, és nem sokkal korábban volt a tizedik évfordulója annak, hogy a Forma–1 legendája súlyos, maradandó agysérüléssel járó síbalesetet szenvedett.

A születésnapján elhalmozták jókívánságokkal a rajongók a nyilvánosság elől elzártan élő hétszeres világbajnokot, de róla beszélt a Forma–1 egyik meghatározó alakja, Ross Brawn is – írja a vezess.hu.

Schumacher 1991-ben a Jordannél mutatkozott be a Forma–1-ben, és 1994-ben, majd 1995-ben a Benettonnal szerzett világbajnoki címet. 1996-ra igazolt a Ferrarihoz, ahol aztán 2000-től 2004-ig zsinórban öt bajnokságot nyert. 2006 végén visszavonult, ám 2010-ben, a Scuderiánál korábban technikai igazgatóként dolgozó Ross Brawn hívására visszatért, hogy a Mercedes vadonatúj gyári csapatánál vezessen. Az építkezés évei nem hoztak túl sok sikert számára, 2012 végén végleg búcsút intett a Forma–1-nek, majd alig egy év elteltével megtörtént a szörnyű baleset.

A Mercedes első csapatfőnökeként dolgozó Brawn most arról beszélt, hogy Schumacher túl korán szállt ki, ha egy kicsit tovább marad, újra bajnok is lehetett volna.

„Egyre egyértelműbb számomra, hogy a kelleténél korábban akasztotta szögre a sisakot. 2010 és 2012 között ő hintette el a Mercedes sikereinek magvait. Látva, hogy a Michaeléhez hasonló korban járó Fernando Alonso világklasszis teljesítményre képes negyven felett, ha Michael aktív marad, 2014-ben világbajnok lehetett volna” – magyarázta Brawn a német Auto Bildnek.

Az angol szakember hozzátette, hogy szerinte a sajnálatos baleset nélkül Schumacher a mai napig komoly tényező lenne az F1 világában: „Nagyon is el tudom képzelni, hogy Michael csapatot vezetne. Már a mercedeses időkben szóba került, hogy később résztulajdonosként is beszállhatna. Az első lépcső meg is valósult: 2013-ban márkanagykövetként tevékenykedett.”

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi- Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi- Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Moszkva ma bejelentette: orosz kézre került a donyecki Berdicsi. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×