eur:
389.41
usd:
363.37
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Giancarlo Fisichella hivatalos Facebook-oldala

Hosszú hallgatás után megszólalt a nagy barát Michael Schumacherről

Giancarlo Fisichella szerint a hétszeres világbajnok kiváló csapatfőnök lehetett volna a Forma–1-ben, de a jelenlegi állapotában elképzelhetetlennek tartja, hogy visszatérjen a sportágba.

Giancarlo Fisichella korábbi Forma–1-es pilóta szerint nincs esély arra, hogy a hétszeres világbajnok Michael Schumacher visszatérjen a sportágba – írja az Index.

A Ferrari, a Renault, a Jordan és a Sauber korábbi versenyzője a The Sun nevű brit lapnak adott interjújában többek közt arról is beszélt, milyen közös emlékei vannak az F1 német legendájával. Az 51 éves Fisichella sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy nem lehetett Michael Schumacher csapattársa a száguldó cirkuszban, mert mindig felnézett rá.

„Biztos vagyok benne, hogy Michael nagyszerű csapatfőnök lett volna, de a mostani állapotában lehetetlen a visszatérése az F1-be.

A pályán nagyon nehéz volt őt megelőzni, agresszíven védekezett. A pályán kívül azonban remek barát volt, rengeteget fociztunk együtt” – avatott be a közös élményeikbe a háromszoros F1-es futamgyőztes.

Giancarlo Fisichella szerint Schumacher a világ egyik legjobb versenyzője volt, örökre beírta magát a Forma–1 történelemkönyvébe. Mint mondta, sokat elemezte, hogyan versenyzett, igyekezett tanulni tőle, és megtiszteltetés volt számára ellene versenyezni. Nagy boldogságot jelentett számára, amikor vele együtt állhatott a pódiumon egy-egy verseny után.

Michael Schumacher 1996-tól tíz éven át volt a Ferrari pilótája, míg Giancarlo Fisichella a 2009-es szezonban csak öt futamon állt rajthoz a maranellói csapat színeiben,

így elkerülték egymást a Scuderiánál.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, egykori mérnöke, Pat Fry nemrég azt mondta Michael Schumacher jelenlegi állapotával kapcsolatban, hogy jó kezekben van, kiváló orvosi csapat ápolja. „Soha senkit sem kezeltek még úgy ilyen speciális sérüléssel, mint őt. A családjának megvannak ehhez az erőforrásai. Remélem és imádkozok azért, hogy érjenek el előrelépéseket. Az egyetlen, amit kívánok, hogy Michael életminősége jó legyen” – fogalmazott az angol mérnök, aki a Benetton istállónál dolgozott együtt a hétszeres világbajnokkal.

Michael Schumacher 2013. december 29-én szenvedett síbalesetet Franciaországban, melynek következtében súlyosan megsérült a feje, és kómába került. Azóta a nyilvánosság elől teljesen elzárva él, a családja pedig semmilyen információt nem oszt meg az állapotáról. A sportlegenda közeli hozzátartozói többször kérték az újságírókat, hogy tartsák tiszteletben a hétszeres világbajnok magánéletét.

Címlapról ajánljuk
Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×