eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Szoboszlai Dominik, a magyar válogatott játékosa (j) és Marco Rossi szövetségi kapitány a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők tizedik, utolsó fordulójában, a G csoportban játszott Magyarország - Montenegró mérkőzés után a budapesti Puskás Arénában 2023. november 19-én. A nemzeti együttes 3-1-ra nyert, így csoportelsőként jutott ki a jövő évi németországi Eb-re.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Megvan a magyar válogatott "kalapja", ezt minden focirajongónak ismernie kell

Montenegró 3-1-es legyőzése azért volt fontos a magyar válogatottnak, mert a csoportelsőség jobb kiemelést jelentett a focistáknak a jövő évi Európa-bajnokságra. Elkészültek a sorsolási "kalapok".

Az nso.hu számolta ki, hogy mely erős csapatokat kaphatjuk meg a június 14. és július 14 között tíz német városban sorra kerülő Európa-bajnokságon. Ők lesznek az első kalapban.

A fociünnep sorsolását nem egészen két hét múlva, december 2-án tartják.

A magyar válogatott a második kalapban kap majd helyet, s

a hamburgi sorsoláson egy papíron erősebb ellenfelet biztosan kap.

Az első kalapban a rendező Németország mellett a legjobb öt csoportelső kap helyet: Portugália, Franciaország, Anglia, Belgium és Spanyolország. (Nem csak a pontok számítanak, hiszen voltak 5 és 6 fős csoportok is.)

A második kalapban az összesített rangsor 6–11. helyén álló csapatok, vagyis a többi öt csoport első helyezettje, és a legjobb csoportmásodik kerül – a G-csoport nyerteseként itt szerepel a magyar válogatott is. (Itt még nincs végleges kalap, hiszen hétfőn és kedden is lesz számos mérkőzés).

Számításaink szerint Anglia helye lehet még kérdéses az első kalapban, ahhoz ma ki kellene kapjanak és a dánoknak legkevesebb 6 góllal kellene nyerniük aktuális ellenfelieik ellen.

A harmadik kalapban a sorban következő öt legjobb csoportmásodik lesz majd, a negyedik gömbből pedig a három leggyengébb csoportmásodik és az NL-rájátszás három ágának nyertesei bújhatnak majd elő a hamburgi sorsoláson.

A december 2-i procedúrával kapcsolatosan – pontos kalapbesorolások híján – egyelőre csupán annyi bizonyos, hogy a rendező német válogatott az A-csoport egyes helyére kerül, s ahogy az szokás, minden kalapból egy válogatott kerül egy csoportba.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 19:53
2024. április 28. 18:28
×
×
×
×