eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Willi Orbán, az RB Leipzig játékosa ünnepli gólját a labdarúgó Német Kupa második fordulójában játszott Augsburg-RB Leipzig mérkőzésen Augsburgban 2020. december 22-én. Az RB Leipzig 3-0-ra győzött.
Nyitókép: MTI/EPA/Pool/Alexander Hassenstein

Willi Orbán: Olyan vagyok, mint a magyar bor, minél öregebb, annál jobb

Az RB Leipzig magyar válogatott védője ismét a legjobb négyben szeretne végezni csapatával a Bundesligában, a Bajnokok Ligájában pedig a nyolcaddöntőbe jutás a minimális cél. A 30 éves futballista azt is elárulta egy interjúban, mit mondott Szoboszlai Dominknak, amikor a Liverpoolhoz szerződött.

Willi Orbán, az RB Leipzig csapatkapitánya a Sportalnak adott interjújában többek közt arról beszélt, gyermekkorában nem gondolta volna, hogy valaha 200 mérkőzést játszik egy olyan topligában, mint a Bundesliga, márpedig mindössze 16 találkozó választja el ettől az álomhatártól. Mint fogalmazott, a számoknál azért sokkal fontosabb számára, hogy továbbra is nagyon motivált, ki van éhezve a sikerekre és az a célja, hogy minél tovább a legmagasabb szinten tudjon teljesíteni.

„Olyan vagyok, mint a magyar bor: minél öregebb, annál jobb.”

Arról is szót ejtett, hogy már elég idős ahhoz, hogy tudja, mire van szüksége a testének. A szervezete jelzi, mikor kell erőteljesebben edzenie, mikor kell inkább pihennie és a táplálkozásra is nagyon odafigyel. Ugyanakkor azt érzi, még fejlődhet is, várhatnak rá szép sikerek mind a Leipzignél, mind a magyar válogatottnál.

Csapata a Bundesliga nyitófordulójában szombaton, idegenben a Leverkusen ellen lép pályára, egy héttel a Bayern München elleni 3-0-s Szuperkupa-győzelem után. A célokkal kapcsolatban azt mondta,

a német bajnokságban az első négyben szeretnének végezni, a Bajnokok Ligájában pedig legalább a nyolcaddöntőig jutnának el.

A Német Kupában szerinte nagyon nehéz dolguk lesz, óriási dolog lenne, ha sorozatban harmadszor is elhódítanák a serleget, a vetélytársak azonban nagyon erősek. „Fiatalabb lett a csapatunk, a rutin hiányozhat ahhoz, hogy trófeát nyerjünk, de persze, mindent megteszünk, hogy ismét ünnepelhessünk Berlinben.”

Úgy véli, a Bayern múlt heti legyőzéséből nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni, de kaptak egy jó visszajelzést arra vonatkozóan, hol tartanak a felkészülésben.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Willi Orbán (@williorban4) által megosztott bejegyzés

Szóba került Szoboszlai Dominik Liverpoolba való távozása is. A hivatalos bejelentés után gratulált neki. Nagy dolognak tartja, hogy korábbi csapattársa a világ legerősebb bajnokságába és a világ egyik legnagyobb klubjához került. Mint mondta,

ez egy órási lépés a karrierjében, de érzése szerint készen áll rá.

Az távol áll tőle, hogy bármilyen tanácsokat osztogasson, úgy gondolja, ez Jürgen Klopp dolga, akinek az irányításával még nagyon sokat fejlődhet a magyar válogatott középpályása. Azt kívánta, hogy kerüljék el a sérülések Szoboszlait, hiszen egy fizikailag rendkívül megterhelő bajnokságban játszik mostantól.

A magyar válogatott szeptember 7-én, Belgrádban a szerbek ellen játssza következő Eb-selejtezőjét. Kőkemény meccsre számít ellenük és kiemelte, hogy nagyon fontos a pontszerzés. Ugyan a forró hangulat most elmarad, mivel zárt kapus lesz az összecsapás, de azért, mint fogalmazott, így sem lesz sétagalopp az a mérkőzés. „Jó formában vagyunk, remek játékosok alkotják a válogatottat, és ha csapatként küzdünk, akkor fontos lépést tehetünk a célunk, az Európa-bajnoki részvétel felé” – fejezte ki reményeit Willi Orbán.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×