eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay.com

Megvan Suhajda Szilárd pontos pozíciója, három serpa és egy helikopter tart felé

A legfontosabb egyelőre nem ismert: életben van-e a hegymászó? Felesége szerint ennek a reális esélye kevés.

Mint késő este írtuk, tudják, hol van Suhajda Szilárd - a Mount Everesten szerdán eltűnt 40 éves expedíciós hegymászó, aki első magyarként igyekezett meghódítani a világ tetejét -, mostanra azonban a pontos pozíció is ismert, a nepáli keresőcsapat pedig úton is van felé, azonban az még mindig bizonytalan, hogy élve találják-e - derül ki az M4sport.hu-n olvasható beszámolóból.

A hegymászó 8780 méteres magasságban, a Hillary-lépcső aljában tartózkodott csütörtökön, mint korábban írtuk, az utolsó őt látó személyek szerint "életjeleket mutat" fagyási sérülések és agyi ödéma tüneteire utaló jelekkel - igaz, ez sok-sok órával ezelőtt volt már.

A portál úgy tudja, Suhajda kicsúszhatott a csúcs felé tartó kötélpályáról. Az is olvasható, hogy a csütörtökön észlelt mozgó alak nem a hegymászó volt, hanem egy 12 fős csoport utolsó segítője, ez a csoport láthatta eddig utoljára életben Suhajda Szilárdot.

Próbáltak még rávenni csütörtökön egy kínai holttestet lehozó csapatot, hogy forduljanak vissza Suhajda Szilárdért, de mire létrejött velük a kapcsolat, már minden tagja a 3-as alaptáborban volt, senki nem vállalta a visszautat.

Következik a helikopteres mentés, amivel párhuzamosan 3 serpa keresi meg Suhajda Szilárdot.

Hirado.hu
Hirado.hu

Felesége és legfőbb segítője szerint "a realitást nézve már nagyon kis esélye van annak, hogy Szilárdot életben találják".

Utoljára 8795 méteres magasságban küldött jelet GPS-e, a hegycsúcstól szintben 53 méterre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×