eur:
387.95
usd:
363.95
bux:
55589.52
2023. szeptember 21. csütörtök Máté, Mirella
Nyitókép: Forrás: Facebook/Suhajda Szilárd

"Célegyenesben" az első oxigénpalack nélküli magyar a Mount Everestre

Órákon belül a 8848 méter magas Csomolungma tetején lehet Suhajda Szilárd, aki első magyarként érhet a csúcsra oxigénpalack használata nélkül.

Suhajda Szilárd magyar idő szerint szerda reggel 8700 magasságból jelentkezett be telefonon - Facebook-oldala tanúsága szerint, a közlés azt is tartalmazza, hogy jó erőben és mentális állapotban van ahhoz, hogy akár 3-4 óra alatt felérjen, de mindenképp "jó döntést" fog hozni minden helyzetben.

"Elmondása szerint továbbra is úgy érzi magát, hogy képes felérni a csúcsra és onnan biztonságosan visszaereszkedni a négyes táborba" - olvasható még a hegymászó közösségi oldalán.

Suhajda Szilárd március végén utazott Nepálba, hogy teljesítse azt a küldetést, amit magyar ember előtte még soha.

Három sikeres mászása van 8000 méter fölötti hegyen:

  • 2014-ben a Broad Peaket (8051 m),
  • 2019-ben a K2-t (8611 m) első magyarként,
  • 2022-ben pedig a Lhocét (8516 m)

hódította meg az expedíciós hegymászó.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.21. csütörtök, 18:00
Baán László
a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa
Még tovább drágul a fekete arany? Eljön a 100 dolláros olajár?

Még tovább drágul a fekete arany? Eljön a 100 dolláros olajár?

Az egekbe szökő olajáraknak komoly következményei vannak világszerte, minden autós közvetlenül érezheti a bőrén a történetet, ugyanis egyre drágábban lehet tankolni a benzinkutakon. Ezen felül az olajár-emelkedés inflációra gyakorolt hatását sem lehet fél vállról venni, bár ennek súlyosságáról megoszlanak a vélemények. Az mindenesetre világos, hogy a szaúdiak árfelhajtó tevékenysége komoly fejtörést okoz a kormányzatoknak világszerte - adódik a kérdés, hogy meddig maradhat ilyen magasan az olajár? Mire számítanak az elemzők, mennyibe fog kerülni a Brent hordója 2023 végén? Elemzésünkben ennek járunk utána. Többek között az energiapiaci befektetésekről is szó lesz a Portfolio Signature Online Klubján.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×