eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Forrás: Facebook/Suhajda Szilárd

"Célegyenesben" az első oxigénpalack nélküli magyar a Mount Everestre

Órákon belül a 8848 méter magas Csomolungma tetején lehet Suhajda Szilárd, aki első magyarként érhet a csúcsra oxigénpalack használata nélkül.

Suhajda Szilárd magyar idő szerint szerda reggel 8700 magasságból jelentkezett be telefonon - Facebook-oldala tanúsága szerint, a közlés azt is tartalmazza, hogy jó erőben és mentális állapotban van ahhoz, hogy akár 3-4 óra alatt felérjen, de mindenképp "jó döntést" fog hozni minden helyzetben.

"Elmondása szerint továbbra is úgy érzi magát, hogy képes felérni a csúcsra és onnan biztonságosan visszaereszkedni a négyes táborba" - olvasható még a hegymászó közösségi oldalán.

Suhajda Szilárd március végén utazott Nepálba, hogy teljesítse azt a küldetést, amit magyar ember előtte még soha.

Három sikeres mászása van 8000 méter fölötti hegyen:

  • 2014-ben a Broad Peaket (8051 m),
  • 2019-ben a K2-t (8611 m) első magyarként,
  • 2022-ben pedig a Lhocét (8516 m)

hódította meg az expedíciós hegymászó.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×