eur:
367.93
usd:
342.30
bux:
49320.70
2023. június 9. péntek Félix
Alaptábor a Mount Everest, azaz a Csomolungma (a háttérben) lábánál, a tibeti autonóm területen 2020. április 30-án. A koronavírus-járvány nyomán bevezetett korlátozások miatt a Mount Everestre most nem engednek fel hegymászókat, ezt kihasználva pedig Kína tudósokat küldött fel a világ legmagasabb hegyének tanulmányozására.
Nyitókép: MTI/AP/Hszinhua/Purbu Csahszi

Remény - Ismeretlen, mozgó emberi alakot látnak lentről a Mount Everest tetejénél

Lehet, hogy Suhajda Szilárd az. Elindultak felé. Nyilatkozott a felesége.

Vélhetően láttak egy emberi alakot a Mount Everest csúcsának közvetlen közelében - a Híradó.hu elérte Suhajda Szilárd expedíciós hegymászó feleségét, Legindi Tímeát, aki arról számolt be, hogy arra várnak, hogy kiderüljön, férje-e az.

Az oxigénpalack nélkül mászó Suhajda Szilárdról immár több mint egy napja nincs hír, nagyon későn, már sötétben még mindig felfelé mászott szerdán, amikor már a többi sporttársa lefelé jött.

Az utolsó jelet szerda este fél 8-kor küldte GPS-e, akkor szintben 50 méterre volt a csúcstól.

Az alakot a négyes tábor fölött, a csúcs közelében látták.

"Nem biztos ez a hír, most a megerősítését várjuk. Ennek kapcsán a mi ügynökségünktől mozgósítottak további serpákat, akik felmennek a négyes táborba, illetve azt gondolom, hogy el fognak indulni az alak irányába, hogy megbizonyosodjanak róla, ott tényleg egy ember van-e" - fogalmazott Legindi Tímea.

Az növeli az esélyét, hogy Suhajdáról van szó, hogy nincs más abban a magasságban rajta kívül, hiszen éjszakára mindenki lejött onnan az alaptáborig.

A Hír TV-ben ezt követően Legindi Tímea elmondta, csúcsot elérő hegymászókat is arra kérnek, hogy járjanak nyitott szemmel, illetve azt, hogy a mozgó alak, akit láthattak, egyedül volt.

"Azt gondolom, hogy felért a csúcsra, és ereszkedik visszafelé"

- fogalmazott, hozzátéve, a sok telefonhívás eltereli a figyelmét arról, hogy rossz gondolatok legyenek úrrá rajta, így is már vagy 15-ször elsírta magát.

A 40 éves békéscsabai születésű hegymászó oxigénpalack és serpák (teherhordók) nélkül, a legtermészetesebb és egyben legnehezebb módon vágott neki a világ legmagasabb pontjaként ismert csúcs meghódításának, magyarként ő lenne az első, ha sikerrel járna.

Korábban az a hír látott napvilágot, hogy az első csütörtöki mászók senkit sem láttak a csúcs felé a 4-es alaptáborból indulva.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Operaház, harmadik felvonás: Ókovács Szilveszter a következő öt év terveiről

Operaház, harmadik felvonás: Ókovács Szilveszter a következő öt év terveiről

Az InfoRádió Aréna című műsorának vendégeként a Magyar Állami Operaház régi-új főigazgatója beszélt a nemrég lezárult, hosszúra nyúlt pályázati időszakról, az Operaház távozóiról, a dalszínház és a nemzeti operajátszás jövőjéről illetve az Erkel Színházzal és az Eiffel Műhelyházzal kapcsolatos terveiről is.

Elhunyt az Ablak közismert műsorvezetője

Hetvenkét éves korában csütörtökön elhunyt Bánki Ilona újságíró, a Magyar Televízió egykori kulturális főszerkesztője, az MTVA Kulturális Főszerkesztőségének volt főszerkesztő-helyettese.
VIDEÓ
Besokallt a II. kerület polgármestere, szigorít az agglomerációból érkező autósok miatt

Besokallt a II. kerület polgármestere, szigorít az agglomerációból érkező autósok miatt

Az agglomerációból érkező autóforgalom miatt a II. kerületi önkormányzat a mellékutcák és lakóutcák tehermentesítése érdekében forgalmi korlátozásokat vezet be, és tervezik engedélyhez kötni a behajtást a Tamara, Rézsű és Határ utcákban. Őrsi Gergely polgármester szerint az utak és a szennyvízrendszer elhasználódása jelentős plusz költségeket jelent a kerületnek, ezért ha nem találnak megoldást az érintett agglomerációs települések vezetőivel, akkor benyújtják nekik a számlát.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×