eur:
389.78
usd:
365.91
bux:
55376.1
2023. szeptember 22. péntek Móric
Alaptábor a Mount Everest, azaz a Csomolungma (a háttérben) lábánál, a tibeti autonóm területen 2020. április 30-án. A koronavírus-járvány nyomán bevezetett korlátozások miatt a Mount Everestre most nem engednek fel hegymászókat, ezt kihasználva pedig Kína tudósokat küldött fel a világ legmagasabb hegyének tanulmányozására.
Nyitókép: MTI/AP/Hszinhua/Purbu Csahszi

Remény - Ismeretlen, mozgó emberi alakot látnak lentről a Mount Everest tetejénél

Lehet, hogy Suhajda Szilárd az. Elindultak felé. Nyilatkozott a felesége.

Vélhetően láttak egy emberi alakot a Mount Everest csúcsának közvetlen közelében - a Híradó.hu elérte Suhajda Szilárd expedíciós hegymászó feleségét, Legindi Tímeát, aki arról számolt be, hogy arra várnak, hogy kiderüljön, férje-e az.

Az oxigénpalack nélkül mászó Suhajda Szilárdról immár több mint egy napja nincs hír, nagyon későn, már sötétben még mindig felfelé mászott szerdán, amikor már a többi sporttársa lefelé jött.

Az utolsó jelet szerda este fél 8-kor küldte GPS-e, akkor szintben 50 méterre volt a csúcstól.

Az alakot a négyes tábor fölött, a csúcs közelében látták.

"Nem biztos ez a hír, most a megerősítését várjuk. Ennek kapcsán a mi ügynökségünktől mozgósítottak további serpákat, akik felmennek a négyes táborba, illetve azt gondolom, hogy el fognak indulni az alak irányába, hogy megbizonyosodjanak róla, ott tényleg egy ember van-e" - fogalmazott Legindi Tímea.

Az növeli az esélyét, hogy Suhajdáról van szó, hogy nincs más abban a magasságban rajta kívül, hiszen éjszakára mindenki lejött onnan az alaptáborig.

A Hír TV-ben ezt követően Legindi Tímea elmondta, csúcsot elérő hegymászókat is arra kérnek, hogy járjanak nyitott szemmel, illetve azt, hogy a mozgó alak, akit láthattak, egyedül volt.

"Azt gondolom, hogy felért a csúcsra, és ereszkedik visszafelé"

- fogalmazott, hozzátéve, a sok telefonhívás eltereli a figyelmét arról, hogy rossz gondolatok legyenek úrrá rajta, így is már vagy 15-ször elsírta magát.

A 40 éves békéscsabai születésű hegymászó oxigénpalack és serpák (teherhordók) nélkül, a legtermészetesebb és egyben legnehezebb módon vágott neki a világ legmagasabb pontjaként ismert csúcs meghódításának, magyarként ő lenne az első, ha sikerrel járna.

Korábban az a hír látott napvilágot, hogy az első csütörtöki mászók senkit sem láttak a csúcs felé a 4-es alaptáborból indulva.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Jakab Ferenc az emelkedő Covid-esetszámokról: valamennyi védettségünk maradt, de kopott

Jakab Ferenc az emelkedő Covid-esetszámokról: "valamennyi védettségünk maradt, de kopott"

Számítani lehetett arra, hogy új Covid-alvariáns jelenik meg, az esetszámok itthon és Európában is emelkednek, a tünetek viszont enyhék - nyilatkozta az InfoRádiónak a Pécsi Tudományegyetem innovációs rektorhelyettese. Jakab Ferenc, a pécsi Virológiai Nemzeti Laboratórium vezetője szerint a védőoltás hatása mára megkopott, a rendelkezésre álló oltások pedig, ha nem is adnak 100 százalékos védelmet az új törzs ellen, azért továbbra is hatékonyak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×