eur:
392.76
usd:
366.1
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Az Alpine Forma-1-es versenycsapat 2023-as, A523 jelű autója. Forrás:Twitter/BWT Alpine F1 Team
Nyitókép: Forrás:Twitter/BWT Alpine F1 Team

Zinedine Zidane-nal erősített a Forma-1-es Alpine csapat

Az Alpine bemutatta idei Forma-1-es versenyautóját is és közölte azt is, hogy motorbeszállítója lehet az Andretti Cadillacnek.

Persze ehhez előbb a nemzetközi szövetségnek (FIA) jóvá kell hagynia az új csapat 2025-ös csatlakozását.

A világ- és Európa-bajnok labdarúgó, Zidane fellépése volt az egyik meglepetés a A523 kódjelzésű gép csütörtöki leleplezésén, amely majd rózsaszínben fog pompázni az idény első három állomásán Bahreinben, Szaúd-Arábiában és Ausztráliában.

Az AlphaTauri csapatától érkező Pierre Gasly izgatottan beszélt gyerekkori példaképéről:

"Zizou az egyik bálványom volt. Ötéves koromban kezdtem futballozni, és mindig a 10-es mezt szerettem volna viselni, amit annak idején ő is hordott."

A francia Gasly a kétszeres világbajnok Fernando Alonsót váltja majd a csapatban, amely összetettben - az előző szezonhoz hasonlóan - a negyedik helyet tűzte ki célul. Laurent Rossi, az Alpine vezérigazgatója arról is beszámolt, hogy ha az Andretti megkapja a jóváhagyást a Forma-1-hez, akkor motorokkal támogatják a csapatot, így már négy autón tesztelhetik majd a újításokat.

A szintén francia Esteban Ocon már negyedik éve erősíti az istállót,

míg Jack Doohan - az ötszörös világbajnok motorversenyző, Mick fia - tartalékpilóta lesz, emellett a Forma-2-ben is versenyez majd.

Az F1 23 futamból álló szezonja március első hétvégéjén kezdődik Bahreinben.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×