eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Facebook/Shaolin Sándor Liu

Eldőlt: nem kell fizetniük az országot váltó Liu fivéreknek

Eltekint a követelések érvényesítésétől a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) az olimpiai bajnok rövid pályás gyorskorcsolyázó testvérpár, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang országváltási ügyében.

"Elérkezett a búcsú ideje" című közleményében az MOKSZ tudatta, hogy az elnökség úgy döntött: a két sportoló országváltási kérelméhez hozzájárul, és saját hatáskörében eljárva a korábbi elnökségi határozatban hivatkozott követelések érvényesítésétől eltekint. A MOKSZ a Liu testvérekkel fennálló jogviszonyát ezzel lezártnak tekinti.

"A MOKSZ sajnálattal veszi tudomásul a Liu fivérek országváltási szándékát, és fájó szívvel búcsúzik, ugyanakkor köszönetet mond a közösen elért, felejthetetlen sikerekért Magyarország első téli olimpiai bajnokainak, akik kitörölhetetlenül beírták magukat hazánk sporttörténelmébe.

További pályafutásukhoz sok sikert kíván Liu Shaoangnak és Liu Shaolin Sándornak".

A Liu fivérek október 30-án jelezték, hogy nem kívánják aláírni új, 2022 és 2026 közötti időszakra vonatkozó sportolói szerződésüket, és kérik közös megegyezéssel az országváltást, egyúttal a korábbi szerződéses jogviszonyukból eredő esetleges további fizetési vagy egyéb kötelezettségeik alóli mentesülést. A szövetség attól tette függővé a hozzájárulását, hogy a versenyzők eleget tesznek a 2019. március 1-én kelt sportolói szerződésekben foglalt kötelezettségnek.

Kósa Lajos, a szövetség elnöke korábbi nyilatkozatában kiemelte, hogy a szövetséggel kötött sportolói szerződés szerint egy versenyző más ország színeiben három éven belül nem indulhat ISU-versenyen, csak abban az esetben, ha MOKSZ részére valaki visszafizetni a sportolóra fordított utolsó hároméves időszakban keletkezett költségeket. Ez az elnök szerint jelen esetben külön-külön száz-százötven millió forintot jelentett.

A két Liu testvér vezérletével a férfi rövid pályás gyorskorcsolya-váltó megszerezte Magyarország első téli olimpiai aranyát a 2018-as, phjongcshangi játékokon,

majd idén Pekingben Liu Shaoang írt történelmet az első egyéni ötkarikás diadallal (500 méter).

A Liu fivérek Kínában készülnek korábbi edzőjük, Csang Csing Lina irányításával.

A Liu-fivérek távozását Orbán Viktor kormányfő úgy kommentálta: "mindig szomorú, ha szétesik valami". A baj az eddigi mester, Csing Csang Lina távozásával kezdődött, az már csak következmény, hogy a "versenyzőknek menniük kell a mesterük után". Azonban ha "hátul, a műhelyben" dolgoztak a szakemberek, akkor nem tűnünk el a korcsolyázás térképéről - vélekedett a miniszterelnök.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×