eur:
393.9
usd:
364.77
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Facebook/Shaolin Sándor Liu

Dénes Ferenc a Liu fivérekről: ilyenkor csak egyetlen dolgot lehet tenni

Elegánsan zárult itthon a Liu fivérek országváltási ügye – fejtette ki az InfoRádió Aréna című műsorában Dénes Ferenc sportközgazdász, aki egyáltalán nem tartja elítélendőnek, hogy a két olimpiai bajnok máshol több pénzt szeretne keresni.

"Kicsit értetlenül állok most, mint sportszerető ember, az egész ügy előtt” – fogalmazott Dénes Ferenc azzal kapcsolatban, hogy a Liu fivérek már nem szerepelnek a magyar válogatottban, pedig februárban még fantasztikus sikereket arattak magyar mezben a téli olimpián. A sportközgazdász szerint azonban azzal, hogy Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang úgy döntött, hogy egy másik ország színeiben kíván versenyezni, még nem veszik el az a jó érzés, ami az ötkarikás játékokon elért sikerek által eltölthetett bárkit.

Szerinte egy dolgot tehet az ember ebben az esetben: azt mondja, hogy „menjenek Isten hírével, sok szerencsét a továbbiakban”. Végeredményben pedig ez is történt – értett egyet Dénes Ferenc.

Mint felidézte, nem volt ellenséges hangulat, „köpködés” vagy „akkor húzzatok!”, legfeljebb szomorúság, ami tökéletesen érthető. Azt is kiemelte, hogy mind a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség, mind a Ferencváros korcsolyaszakosztálya is a lehető legnormálisabban járt el a Liu fivérek esetében, akik mégiscsak dicsőséget hoztak az országnak, valamint örömet okoztak a sportszerető embereknek. Nem beszélve arról, hogy

itt hagyták az örökségüket,

aminek köszönhetően nagyobb figyelmet kapott a gyorskorcsolya, a téli sportok bekerültek a látókörbe, és egy olyan tudástranszfer történt a sportágban, ami értékes lehet a jövőre nézve is – magyarázta.

Az országváltás okait illetően a sportközgazdász szerint valószínűleg úgy matekoztak, hogy többet fognak keresni, ha kínai színekben versenyeznek, mint ha magyarban.

"Pénzért mentek el, mi másért?” – fogalmazott Dénes Ferenc, aki szerint az vesse rájuk ezért az első követ, aki nem így gondolkodna. Szerinte bárkivel megeshet, hogy kap olyan jó ajánlatot, hogy kilép a szeretett munkahelyéről, ezért egy ilyen lépés a sportolókon sem kérhető számon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×