eur:
396.36
usd:
370.72
bux:
70378.92
2024. június 23. vasárnap Zoltán
Nyitókép: Facebook/Shaolin Sándor Liu

Dénes Ferenc a Liu fivérekről: ilyenkor csak egyetlen dolgot lehet tenni

Elegánsan zárult itthon a Liu fivérek országváltási ügye – fejtette ki az InfoRádió Aréna című műsorában Dénes Ferenc sportközgazdász, aki egyáltalán nem tartja elítélendőnek, hogy a két olimpiai bajnok máshol több pénzt szeretne keresni.

"Kicsit értetlenül állok most, mint sportszerető ember, az egész ügy előtt” – fogalmazott Dénes Ferenc azzal kapcsolatban, hogy a Liu fivérek már nem szerepelnek a magyar válogatottban, pedig februárban még fantasztikus sikereket arattak magyar mezben a téli olimpián. A sportközgazdász szerint azonban azzal, hogy Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang úgy döntött, hogy egy másik ország színeiben kíván versenyezni, még nem veszik el az a jó érzés, ami az ötkarikás játékokon elért sikerek által eltölthetett bárkit.

Szerinte egy dolgot tehet az ember ebben az esetben: azt mondja, hogy „menjenek Isten hírével, sok szerencsét a továbbiakban”. Végeredményben pedig ez is történt – értett egyet Dénes Ferenc.

Mint felidézte, nem volt ellenséges hangulat, „köpködés” vagy „akkor húzzatok!”, legfeljebb szomorúság, ami tökéletesen érthető. Azt is kiemelte, hogy mind a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség, mind a Ferencváros korcsolyaszakosztálya is a lehető legnormálisabban járt el a Liu fivérek esetében, akik mégiscsak dicsőséget hoztak az országnak, valamint örömet okoztak a sportszerető embereknek. Nem beszélve arról, hogy

itt hagyták az örökségüket,

aminek köszönhetően nagyobb figyelmet kapott a gyorskorcsolya, a téli sportok bekerültek a látókörbe, és egy olyan tudástranszfer történt a sportágban, ami értékes lehet a jövőre nézve is – magyarázta.

Az országváltás okait illetően a sportközgazdász szerint valószínűleg úgy matekoztak, hogy többet fognak keresni, ha kínai színekben versenyeznek, mint ha magyarban.

"Pénzért mentek el, mi másért?” – fogalmazott Dénes Ferenc, aki szerint az vesse rájuk ezért az első követ, aki nem így gondolkodna. Szerinte bárkivel megeshet, hogy kap olyan jó ajánlatot, hogy kilép a szeretett munkahelyéről, ezért egy ilyen lépés a sportolókon sem kérhető számon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Főbb ingatlanpiaci tendenciák 2023-ban – nézzen rá az értéktérképre

Főbb ingatlanpiaci tendenciák 2023-ban – nézzen rá az értéktérképre

2023-ban országosan közel 30 százalékos forgalomcsökkenés és 8 százalék körüli nominális drágulás volt itthon az ingatlanpiacon. A drágulás azonban a magas infláció miatt közel kétszámjegyű reálár-csökkenést hozott - derült ki az OTP Lakóingatlan Értéktérkép összesítéséből.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
Zöld iránytű az ingatlanbefektetőknek - Tudd meg, hogy mikor érdemes felújítani az ingatlanod

Zöld iránytű az ingatlanbefektetőknek - Tudd meg, hogy mikor érdemes felújítani az ingatlanod

Komoly veszélyeket tartogat egy ingatlanbefektető vagy pénzügyi intézmény számára, ha nem méri fel kellőképpen, hogy egy jelenleg még zöldnek látszó ingatlan pár év múlva milyen potenciális, nagy költségű beruházásokat igényelhet. Érdemes egy energetikai tanúsítványnál messzebbre menni, és mélyebben is megvizsgálni az ingatlan teljesítményét, jövőállóságát. Egyfajta zöld iránytűként szolgál a befektetőknek a CRREM modell, ami segíti az ingatlanok értékelését a kibocsátás-csökkentési célok tükrében. Az MN6 Energiaügynökség elemzésében egy fiktív példán keresztül mutatják be, hogy mit is tud a modell, ami a befektetők, pénzintézetek számára is hasznos lehet, sőt talán valamikor a jövőben kötelezően elvárt információt hordozhat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×