eur:
383.99
usd:
354.05
bux:
68846.13
2024. május 25. szombat Orbán
Nyitókép: Facebook/Shaolin Sándor Liu

Rejtélyes titkolózás: a Liu testvérek a nemzetközi szövetség szerint szünetet tartanak

Leghamarabb a márciusi világbajnokságon korcsolyázhatnának kínai színekben, de ennek egyelőre nincsen nyoma.

A kétszeres olimpiai bajnok Liu Shaoang és bátyja, az egy ötkarikás arannyal rendelkező Liu Shaolin Sándor novemberben bejelentette, hogy országot vált, s idén már kínai színekben láthatjuk őket viszont. Mivel a békés elválással együtt a szabályok szerint egy évet ki kell hagyniuk, Liu Shaolin akár már márciusban a szöuli vb-n debütálhat kínaiként – ha kiharcolja a helyét –, hiszen ő a pekingi olimpia óta nem indult versenyen. Liu Shaoang viszont, aki Pekingben győzött 500 méteren, elment az áprilisi, montreali vb-re is, ahol négy aranyat szerzett, így ő majd a 2023/24-es világkupa-sorozat őszi nyitányán léphet újra jégre nagy versenyen – írja a Magyar Nemzet.

A Nemzetközi Korcsolyázó-szövetség (ISU) honlapján a most kezdődő gdanski Eb-t felvezető írásban a következő szerepel: „Valószínűleg új Európa-bajnokot koronáznak meg, mert a háromszoros győztes Szemjon Jelisztratov nem indulhat, az utóbb időszak legeredményesebb versenyzői,

Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor pedig szünetet tartanak.”

Az ISU honlapján a napokban megjelent egy hosszabb cikk a pekingi olimpia után megfiatalított, de a világkupákon így is kifejezetten eredményes kínai válogatottról, és megemlítik, hogy a magyar nemzeti csapat mellett tíz évig eredményesen dolgozó Csang Csing új színt, új módszereket hozott a kínai válogatott edzéseibe. Érdekesség, hogy a Liu fivéreket ebben az írásban egyáltalán nem említik meg mint új csapattagokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×