eur:
393.9
usd:
368.37
bux:
65847.68
2024. április 23. kedd Béla
Kylian Mbappe, a Paris Saint-Germain játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében, a H csoport első fordulójában játszott Paris Saint-Germain - Juventus mérkőzésen Párizsban 2022. szeptember 6-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Yoan Valat

Kylian Mbappé: mégis marad a PSG-nél

A Paris Saint-Germain világbajnok futballistája cáfolta azt a sajtóhírt, miszerint januárban más csapathoz igazolna.

"Nagyon boldog vagyok, soha nem kértem olyat, hogy januárban távozhassak" - utalt a PSG-re Mbappé vasárnap, a Marseille ellen 1-0-ra megnyert hazai bajnoki találkozót követően. Kiemelte: a távozásáról szóló újabb hír múlt héten, a Benfica elleni hazai Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés (1-1) napján jelent meg a sajtóban, ami őt is ugyanúgy meglepte, mint bárki mást. Hozzátette: a meccsen már a hír napvilágra kerülését követően kellett játszania, ami plusz terhet jelentett számára.

Múlt kedden a Marca című spanyol sportnapilap számolt be elsőként arról, hogy a 23 éves támadó kapcsolata "megtört" a párizsi klubbal, így csapatot szeretne váltani. A Marca szerint erre már az egyesület is hajlana, ugyanakkor kikötötte, hogy a lehetséges vevők között nem lehet ott a Real Madrid. Az alaphírt Luis Campos párizsi sportigazgató rögtön cáfolta a sajtónak.

Mbappé már tavaly nyáron is az átigazolási pletykák egyik főszereplője volt, a vele kapcsolatos távozási hírek aztán nagyjából fél évvel ezelőtt felerősödtek, hiszen korábbi szerződése június 30-ig volt érvényes a párizsiakkal. Többször már tényként kezelték Madridba igazolását, végül azonban a támadó májusban mégis megállapodott a PSG-vel a folytatásról, és 2025 nyaráig hosszabbított.

A fővárosi klub Mbappét 2017-ben 180 millió euróért, minden idők második legnagyobb átigazolási összegéért szerezte meg az AS Monacótól. A futballista a PSG színeiben 231 tétmérkőzésen 183 gólt szerzett és 89 gólpasszt adott, a most zajló idényben 14 tétmérkőzésen 12 találatnál jár.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
A jegybank sem tudta kizökkenteni a forintot

A jegybank sem tudta kizökkenteni a forintot

A nemzetközi piacokról a beszerzésimenedzser-index (bmi) jelentések mozgatják a devizapiacokat, míg magyar szempontból a legfontosabb a Magyar Nemzeti Bank délutáni kamatdöntése volt. Hétfőn végül a forint nagyjából a nyitó szint körül fejezte be a napot, míg hétfőn enyhe gyengüléssel indított, aztán benézett a 394-es szint alá, az 50 pontos vágás után viszont semmilyen jelentős elmozdulás nem történt az árfolyamban. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×