eur:
393.95
usd:
365.03
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Szita Zoltán (k) a férfi kézilabda Európa-bajnoki selejtezőn, a 6. csoport első fordulójában játszott Magyarország – Litvánia mérkőzésen az Érd Arénában 2022. október 12-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Egy percig sem lazsált a magyar válogatott Georgiában

A magyar férfi kézilabda-válogatott 41-24-re nyert Georgia vendégeként az Európa-bajnoki selejtezősorozat második fordulójában, vasárnap Tbilisziben.

A magyar keretből ezúttal Ancsin Gábor, Hanusz Egon, Topic Petar és Sunajko Stefan maradt ki, Leimeter Csabát pedig a negyedik percben piros lappal végleg kiállították, így Ilic Zoran egyedül maradt a jobbátlövő posztján. A hazaiak eleinte kimondottan jól tartották magukat, a vendégcsapat először a 14. percben vezetett egy gólnál nagyobb különbséggel.

Szita Zoltán sorozatban háromszor betalált, ekkor a georgiai válogatott időt kért és kapust cserélt, ám ellenfele lendületét nem tudta megtörni, és a 21. percben már 7-13 volt az állás. A csereként beállt Juhász Ádám és Bodó Richárd is remekelt, így néhány kihagyott ziccer is belefért, a szünetben 18-11-es előnyben voltak a magyarok.

A második félidőben Székely Márton védte a vendégek hálóját, és még öt perc sem telt el, amikor a meccs során először tízgólos különbség alakult ki. Egy percig kettős emberelőnyben voltak a hazaiak, de ez sem zökkentette ki a nagy iramot diktáló magyarokat, akiknél a folytatásban is mindenki nagy kedvvel játszott és a vártnál is simábban nyert.

A kapusok közül Mikler Roland nyolc, Székely Márton négy lövést védett.

A két csapat 14. egymás elleni mérkőzésén három georgiai (grúz) győzelem mellett a 11. magyar siker született.

A két győzelemmel álló magyarok március közepén a Svájc elleni hazai, majd idegenbeli mérkőzéssel folytatják szereplésüket a selejtezősorozatban. A csoportok első két-két helyezettje, valamint a nyolc csoport négy legjobb harmadikja jut ki a 2024-es németországi kontinenstornára.

Eredmény, 2. forduló, 6. csoport:

Georgia-Magyarország 24-41 (11-18)

lövések/gólok: 49/24, illetve 52/41

gólok hétméteresből: 3/2, illetve 5/5

kiállítások: 6, illetve 8 perc

Magyarország:

Mikler - Rodríguez 2, Leimeter, Sipos, Ligetvári 1, Szita 6, Lékai 3, cserék: Bóka 8, Rosta 4, Ilic 1, Szöllősi 4, Bodó 6, Juhász 3, Székely, Győri 2, Hornyák 1

További eredmény:

Litvánia-Svájc 26-27 (11-17)

Az állás: 1. Magyarország 4 pont (77-47), 2. Svájc 4 (51-49), 3. Litvánia 0 (49-63), 4. Georgia 0 (47-65)

Címlapról ajánljuk
Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Elfogyott a lendület a tőzsdéken

Elfogyott a lendület a tőzsdéken

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó volt ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: határozott pluszban zárt a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedett a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként, melynek hatására kilőtt az árfolyam.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×