eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Rosta Miklós, a magyar válogatott játékosa, miután csapata 31-22-re nyert Izrael ellen a férfi kézilabda világbajnoki selejtező mérkőzésen a Tatabányai Multifunkciós Csarnokban 2022. április 16-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Rosta Miklós: a legjobb támadás a védekezés

A két győztes Eb-selejtezőn van túl a férfi kézilabda-válogatott, a hat gólt szerző beálló szerint a jövő januári világbajnokság szempontjából is fontosak voltak az önbizalom-növelő sikerek.

Két magabiztos győzelemmel kezdte az Európa-bajnoki selejtezősorozatot a magyar férfi válogatott. Chema Rodriguez szövetségi kapitány csapata Érden 36-23-ra nyert Litvánia ellen, majd idegenben 41-24-re verte Grúziát.

Ez a két mérkőzés hasznos volt a világbajnoki felkészülés szempontjából is. Tudtuk gyakorolni azokat a játékokat, amiket szeretnénk majd alkalmazni mind a védekezésben, mind támadásban – mondta Rosta Miklós, a Szeged kézilabdázója, és hozzátette: két jó mérkőzést játszottak, tisztességesen felkészültek az ellenfelekből, és ennek meg is lett az eredménye.

"Tudtuk, hogy mi vagyunk az esélyesek mindkét mérkőzésen, de ha nem úgy kezdődik a meccs, ahogy az számunkra megfelelő, és esetleg az ellenfél az elején elmegy két-három góllal, akkor baj lehet. Ezért fontos volt minden részletre koncentrálni, hogy már az elején eldöntsük a mérkőzés kimenetelét. A védekezésünk nagyon jól működött mind a két mérkőzésen, és ebből tudtuk nagyon sok gólt szerezni, ez volt a kulcsa ennek a két mérkőzésnek" – mondta Rosta.

Chema Rodriguez szövetségi kapitány értékelése szerint jól dolgoztak a mérkőzéseken, ezt kell folytatniuk a klubjaikban is, fogalmazott Rosta Miklós, é hozzátette: a spanyol kapitány azt is kérte, hogy már készüljenek a december végén esedékes újabb találkozásra, mert akkor már élesben megy a felkészülés a januári világbajnokságra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×