eur:
395.48
usd:
366.78
bux:
65434.92
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség újonnan megválasztott elnöke a szervezet tisztújító közgyűlésén a Duna Arénában 2018. szeptember 30-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Távozik a vízilabda-szövetség éléről Vári Attila

Lemondott, meg is indokolta, miért.

Lemondott posztjáról Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnöke - a játékosként kétszeres olimpiai bajnok sportvezető pénteken a közmédiának jelentette be döntését, de a részletes indoklás a sportági szövetség honlapján is megjelent.

"A mai napon lemondok a Magyar Vízilabda Szövetség elnöki tisztségéről. A következő időszakban szeretném minden energiámat a nemzeti vízilabda képzési és módszertani központra fordítani, aminek az alapjait a kollégáimmal már régen lefektettük" - nyilatkozott az M1 televíziónak Vári Attila.

A fejlesztési központ kiemelt programja a magyar vízilabdaéletnek, amely

a teljes hazai utánpótlásképzést kívánja nemzetközi szinten is a legmagasabb szintre emelni.

"Rendkívüli örömömre szolgál, hogy erre a feladatra fókuszálhatók, egy régóta várt álom válhat ezáltal valóra a vízilabdacsalád számára" - fogalmazott közleményében.

Közlését a szövetség elnöksége elfogadta.

A következő feladat a közgyűlés összehívása, a szavazatszámláló és mandutámvizsgáló bizottság felállítása, és az új elnök megválasztása. Ebben a folyamatban továbbra is segíti a szövetséget, hogy mielőbb új elnököt választhasson a közgyűlés.

"Büszke vagyok arra, hogy elnökségi munkám alatt kiemelkedő időszakon vagyunk túl a vízilabdasportág életében. A tokiói olimpián sokaknak szereztünk örömet a páros, női- és férfiválogatott éremszerzéssel, a tavalyi és idei évben világszinten egyedülálló utánpótlás-sikereket értünk el. A vízilabdacsalád méltán büszke a hazai rendezésű sikeres világeseményekre. Ezek közül is kiemelkedik a rendkívül rövid idő alatt jól megszervezett idei vizes világbajnokság. Sikeresen elvégzett feladatként tekintek a Covid-időszakban megrendezett hazai vizes nemzetközi eseményekre és a bajnokság színvonalas lebonyolítására" - értékelte időszakát.

Köszönetet mondott még a kormány támogatásáért is, hogy töretlenül támogatta a vízilabdasportot.

"Külön szeretném megköszönni a vízilabdacsaládnak, beleértve a játékosoknak, a sportszakembereknek és kollégáimnak, nem utolsó sorban pedig szponzorainknak, támogatóinknak, tudományos és együttműködő partnereinknek, akikkel közösen dolgoztunk ebben a kiemelten sikeres, ámbár nehézségekkel tűzdelt időszakban. Úgy értékelem, hogy a vízilabdasportág kiemelkedő időszakot él át, a sikereknek és a stabilitásnak köszönhetően. Éppen ezért nyugodt szívvel passzolom a labdát a következő elnök számára" - zárul az írásos közlés.

Vári Attila 2018 szeptemberében Kemény Dénest váltotta az MVLSZ elnöki posztján.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Sorra válnak meg a külföldiek a Velencei-tó melletti ingatlanjaiktól

Sorra válnak meg a külföldiek a Velencei-tó melletti ingatlanjaiktól

A Velencei-tó környéke viszonylag könnyen vészelte át a lakáspiac tavalyi ledermedését. Nagy szerepe lehet ebben annak, hogy a tó partjára már nem elsősorban üdülőhelyként, hanem egy tiszta, békés, ám mégis nagyvárosközeli lakóövezetként tekintenek az otthont keresők. A külföldi ingatlantulajdonosok viszont most egyértelműen az eladói oldalon jelennek meg - derül ki az OTP Ingatlanpont szakembereinek tapasztalataiból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×