eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Sergi Roberto, az FC Barcelona (b) és Federico Dimarco, az Internazionale játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében, a C csoport negyedik fordulójában játszott FC Barcelona - Internazionale mérkőzésen a barcelonai Camp Nou stadionban 2022. október 12-én.
Nyitókép: MTI/EPA-EFE/Alejandro Garcia

Nem nyert a Barcelona, nehéz helyzetbe került

Izgalmas, eseménygazdag mérkőzésen 3-3-s döntetlent játszott a Barcelona és az Inter, A csoportból a Bayern továbbjutott, s az Inter is továbbjut, ha megveri otthon a Viktoria Plzent.

(A mérkőzéseket élőben tudósítottuk - ez a cikk második felében visszaolvasható.)

Az FC Barcelona Robert Lewandowski két góljának is köszönhetően megőrizte esélyét a nyolcaddöntőbe jutásra a labdarúgó Bajnokok Ligájában, miután a csoportkör negyedik fordulójának szerdai játéknapján hazai pályán 3-3-as döntetlent játszott az olasz Internazionaléval.

Az első játékrészben a Barcelona volt a kezdeményezőbb, az első igazán nagy helyzetet mégis a vendég olaszok alakították ki, amikor egy szabadrúgás után Edin Dzeko a keresztlécet találta el. A hazai mezőnyfölény a 40. percben érett góllá, amikor a francia Ousmane Dembélé egy szép támadás végén közvetlen közelről talált a kapuba.

A szünet után Nicolo Barella találatával szinte azonnal egyenlített az Inter, majd Lautaro Martinez kétkapufás góljával megfordította a találkozót. A kiesés szélére sodródott katalánok kitartóan támadtak az egyenlítésért, amely a lengyel Lewandowski 15 méteres lövésével a hajrában össze is jött. Ezzel azonban még nem volt végük a fordulatoknak: előbb a német válogatott Robin Gosens utolsó előtti percben esett találatával úgy tűnt, az Inter kiejti a Barcát, ám Lewandowski második góljával ettől egyelőre megmenekültek a spanyolok.

A Barcelona és az Inter is a Bayern Münchennel és a Viktoria Plzennel találkozik a hátralévő két fordulóban, és a katalánok csak akkor juthatnak tovább, ha legalább négy ponttal többet szereznek, mint a milánóiak.

A négyes másik mérkőzésén a Bayern München egy félidő alatt eldöntötte a cseh Viktoria Plzen elleni idegenbeli összecsapást, sikerével pedig bejutott a 16 közé.

Az A csoportban a Liverpool kiütéses, 7-1-es győzelmet aratott a skót Rangers otthonában úgy, hogy a 68. percben becserélt egyiptomi Mohamed Szalah a 76. és a 81. perc között a BL-történetének leggyorsabb mesterhármasát érte el.

Az élő tudósítás

BARCELONA–INTERNAZIONALE 0-0: Raphinha, Lewandowski és Dembélé alkotja a katalánok támadótrióját.

VIKTORIA PLZEN–BAYERN MÜNCHEN 0-1: Sadio Mané máris szétzúzta a csehek álmait, nem fogják kapott gól nélkül kibekkelni a mérkőzést.

BAYER LEVERKUSEN–FC PORTO 0-1: Galeno szerezte a portugálok gólját.

VIKTORIA PLZEN–BAYERN MÜNCHEN 0-2: Thomas Müller növelte a bajorok előnyét.

Plzen, 2022. október 12.
Thomas Müller, a Bayern München játékosa (k) gólt lő a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében, a D csoport negyedik fordulójában játszott Viktoria Plzen - Bayern München mérkőzésen Plzenben 2022. október 12-én.
MTI/EPA/Martin Divisek
Thomas Müller, a Bayern München játékosa (k) gólt lő a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében, a D csoport negyedik fordulójában játszott Viktoria Plzen - Bayern München mérkőzésen Plzenben 2022. október 12-én. MTI/EPA/Martin Divisek

RANGERS FC–LIVERPOOL FC 1-0: Scott Arfield 16 méteres lövéssel bevette Alisson kapuját. Ez a skótok első gólja a mostani sorozatban, sőt, 12 év után szereztek ismét gólt a „királykategóriában”

TOTTENHAM FC–EINTRACHT FRANKFURT 0-1: Egyelőre nincs jó napja az angoloknak, Kamada góljával vezet az Eintracht.

TOTTENHAM FC–EINTRACHT FRANKFURT 1-1: Szon Heung Min máris kiegyenlített.

SPORTING CP–OLYMPPIQUE MARSEILLE 0-1: Guendouzi tizenegyesből vezetést szerzett, ráadásul a portugálok a szabálytalanság miatt tíz fősre fogyatkoztak.

TOTTENHAM FC–EINTRACHT FRANKFURT 2-1: Harry Kane tizenegyeséből fordított a Spurs.

RANGERS FC–LIVERPOOL FC 1-1: A harcos Firmino közeli fejessel kiegyenlített.

Soccer Football - Champions League - Group A - Rangers v Liverpool - Ibrox Stadium, Glasgow, Scotland, Britain - October 12, 2022 Liverpool's Roberto Firmino scores their first goal REUTERS/Russell Cheyne
Robert Firmino egyenlítő gólja. Fotó: REUTERS/Russell Cheyne

VIKTORIA PLZEN–BAYERN MÜNCHEN 0-3: A Bayern gólcsúcsra megy, Leon Goretzka is rúgott egyet.

SPORTING CP–OLYMPPIQUE MARSEILLE 0-2: Az OM kihasználja az emberelőnyt, Alexis Sánchez is szerzett egy gólt.

VIKTORIA PLZEN–BAYERN MÜNCHEN 0-4: Goretzka még egyszer, már négynél jár a Bayern.

TOTTENHAM FC–EINTRACHT FRANKFURT 3-1: Szon Heung Min fontos gólt szerzett.

FC BARCELONA–FC INTERNAZIONALE 1-0: A 40. percben Sergi Roberto labdáját Ousmane Dembélé a kapuba küldte.

FC BARCELONA–FC INTERNAZIONALE 1-1: Barella révén kiegyenlített az Inter. Piqué hibázott a gól előtt.

RANGERS FC–LIVERPOOL FC 1-2: Joe Gomez kiváló beadása után „Bob” Firmino a kapus lába között a kapuba küldte a labdát.

BAYER LEVERKUSEN–FC PORTO 0-2: A németek kihagytak egy büntetőt, szereztek egy érvénytelen gólt, majd ítéltek ellenük egy büntetőt, amit Taremi gólra váltott.

RANGERS FC–LIVERPOOL FC 1-3: Firmino látványos passzát követően Darwin Núnez szerzett gólt.

FC BARCELONA–FC INTERNAZIONALE 1-2: Lautaro Martínez vezetést szerzett a Camp Nouban!

BAYER LEVERKUSEN–FC PORTO 0-3: Taremi értékesített még egy tizenegyest.

VIKTORIA PLZEN–BAYERN MÜNCHEN 1-4: Nagyon visszavett a Bayern, szépítettek a csehek.

RANGERS FC–LIVERPOOL FC 1-4: Mo Szalah beállt és Jota passzából szerzett egy gólt.

VIKTORIA PLZEN–BAYERN MÜNCHEN 2-4: Kliment még egy kicsit faragott a hátrányból.

RANGERS FC–LIVERPOOL FC 1-5: Nem úgy indult ez a mérkőzés, hogy a Liverpool kiütéssel nyer. Mo Szalah meglőtte a második gólját.

BARCELONA–INTERNAZIONALE 2-2: Lewandowski lövése megpattant egy olasz védőn, Bastonin, legalább az egyenlítés megvan a katalánoknak.

RANGERS FC–LIVERPOOL FC 1-6: Szalah a 68. percben állt be, s mesterhármasig jutott. Kétszer a még nála is kevesebbet játszó Diogo Jota szolgálta ki.

BARCELONA–INTERNAZIONALE 2-3: Onana, Lautaro Martínez, Gosens, három húzásból egy kontra – a harmadik Inter-gólt hozta.

BARCELONA–INTERNAZIONALE 3-3: Eric Garcia felívelését Lewandowski a 92. percben a hálóba fejelte.

RANGERS FC–LIVERPOOL FC 1-7: Elliott is szerzett egy gólt, egy félidőn át a régi Liverpoolt láthattuk.

TOTTENHAM FC–EINTRACHT FRANKFURT 3-2: Alidou szépített, majd Harry Kane kihagyott egy büntetőt.

Labdarúgó Bajnokok ligája, csoportkör, 4. forduló.

A csoport: Napoli–AFC Ajax 4-2, Rangers–Liverpool 1-7. Az állás: 1. Napoli 12 pont, 2. Liverpool 9, 3. Ajax 3, 4. Rangers 0.

B csoport: Atlético Madrid–FC Bruges 0-0, Bayer Leverkusen–FC Porto 0-3. Az állás: 1. FC Bruges 10 pont, 2. FC Porto 6, 3. Atlético Madrid 4, 4. Bayer Leverkusen 3.

C csoport: Viktoria Plzen–Bayern München 2-4, Barcelona–Internazionale 3-3. Az állás: 1. Bayern 12 pont, 2. Internazionale 7, 3. Barcelona 4, 4. Viktoria Plzen 0.

D csoport: Sporting CP–Olympique Marseille 0-2, Tottenham–Eintracht Frankfurt 3-2. Az állás: 1. Tottenham 7 pont, Olympique Marseille 6, 3. Sporting CP 6, 4. Eintracht Frankfurt 4.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×