eur:
394.32
usd:
369.73
bux:
65129.35
2024. április 19. péntek Emma
Soccer Football - Champions League - Group A - Napoli v Ajax Amsterdam - Stadio Diego Armando Maradona, Naples, Italy - October 12, 2022 Napolis Hirving Lozano scores their first goal REUTERS/Ciro De Luca
Nyitókép: REUTERS/Ciro De Luca

A Napoli és az FC Bruges is továbbjutott a BL-nyolcaddöntőbe

Két mérkőzéssel kezdődött a ma esti BL-program: a Napoli az Ajaxot, az Atlético Madrid a Bruges-t fogadta. Mind a két, a csoportja élén álló csapat elérte a célját, a Napoli 4-2-re nyert, az FC Bruges 0-0-t ért el, mindkettő továbbjutott a legjobb tizenhat közé.

(A mérkőzéseket élőben tudósítottuk - ez a cikk második felében visszaolvasható.)

Az A csoportban a Napoli azt az Ajaxot fogadta, amelyet múlt héten Amszterdamban 6-1-re legyőzött, és a kezdés alapján ezúttal is hasonló kiütésre lehetett számítani. Az olaszok 16 perc után már kétgólos előnyben voltak és kiválóan játszottak. Az Ajax igyekezete sokáig csak arra volt elég, hogy mezőnyben olykor felvegye a versenyt, a szünet után azonban szépíteni tudott a vendégcsapat. A Napolinak volt válasza, miként a hollandok második, büntetőből lőtt góljára is. Az olaszok négy győzelemmel és 17-4-es gólkülönbséggel állnak a négyes élén.

A B csoportban a Club Brugge abban a tudatban lépett pályára az Atlético Madrid otthonában, hogy három győzelmet követően már a döntetlen is továbbjutást ér számára. A mérkőzésen végig a spanyolok irányították, kapura is veszélyesebbek voltak, a belgák azonban kihúzták gól nélküli döntetlennel, és így már biztosan ott lesznek tavasszal az egyenes kieséses folytatásban.

Az élő tudósítás

NAPOLI–AFC AJAX 0-0: A nápolyiak 9 pontot szerzve állnak a csoport élén, ha legalább döntetlent játszanak ma az Ajaxszal, már továbbjutók. („Csak” hat ponttal előznél az Ajaxot, de két mérkőzése lesz mindkettőnek hátra, azonos pontszámnál pedig a Napoli megy tovább. A Liverpool utolértheti jelen állás szerint a Napolit, de cha az olaszok szereznek egy pontot, a Rangers semmiképpen.

ATLÉTICO MADRID–FC BRUGES 0-0: A B-csoportban hasonló a helyzet, mint az A-ban, az FC Bruges-nek elég a döntetlen Madridban, az Atlético ellen.

NAPOLI–AFC AJAX 1-0: Máris vezet az olasz csapat, Lozano szerezte a gólt. (NYITÓKÉPÜNKÖN)

NAPOLI–AFC AJAX 2-0: A nápolyiaknak nagyon megy az Ajax ellen. A múlt heti rekordgyőzelem után 16 perc alatt két gólt rúgtak ma is, Raspadori szerezte a második találatot, mégpedig a georgiai Kvarachelija passzából.

ATLÉTICO MADRID–FC BRUGES 0-0: Viszonylag kevés eseménnyel telt el az első félidő, a belgák eddig elérték a céljukat, őrzik a döntetlent.

NAPOLI–AFC AJAX 2-0: Nem cserélt egyik csapat sem, megkezdődött a második félidő.

ATLÉTICO MADRID–FC BRUGES 0-0: Madridban sem volt csere.

NAPOLI–AFC AJAX 2-1: Klaasen tíz méterről befejelte a szépítő gólt.

NAPOLI–AFC AJAX 2-1: Spalletti azonnal reagált, kettőt is cserélt, Osimhen is beállt, mégpedig Raspadorit váltva.

NAPOLI–AFC AJAX 3-1:Az olaszok büntetőhöz jutottak, kezezés miatt. Ndombele lövése az egyik kiforduló holland könyökéről pattant le. Kvarachelija bevágta a tizenegyest.

ATLÉTICO MADRID–FC BRUGES 0-0: Nagyon csendesen csordogál a mérkőzés, a belgáknak ez jó, de érthetetlen, miért nem erölteti magát jobban az Atlético.

NAPOLI–AFC AJAX 3-2: Egy a tizenhatoson belüli birkózás után tizenegyest kaptak a hollandok is, Bergwijn bezúzta. Maradt körülbelül tíz perce az Ajaxnak az egyenlítésre.

ATLÉTICO MADRID–FC BRUGES 0-0: Az utolsó nyolc percre (meg a hosszabbításra) megfogyatkozott a Bruges, Sowah kiállítása miatt.

NAPOLI–AFC AJAX 4-2: Osimhen kihasználta Daley Blind óriási hibáját és az üres kapuba passzolt. Négy forduló alatt 17 gólt szerzett eddig az olasz csapat a BL 2022-es csoportkörében.

NAPOLI–AFC AJAX 4-2: Véget ért a mérkőzés.

ATLÉTICO MADRID–FC BRUGES 0-0: Véget ért a mérkőzés.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Az iráni FARS hírügynökség szerint három robbanást lehetett hallani Iránban Iszfahán tartományban egy katonai bázison, ahol vadászgépek állomásoznak. Egy amerikai tisztviselő azt mondta, hogy Izrael mért csapást Iránra, a létesítmény nem nukleáris volt. Az iráni légvédelmet aktiválták. Napközben kétértelmű nyilatkozatok születtek azzal kapcsolatosan, valóban Izrael támadott-e, Teherán eddig nem vádolta ezzel meg a zsidó államot, a Hamász viszont igen. Közben Szíriát is támadás érte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×