eur:
394.9
usd:
370.48
bux:
65363.15
2024. április 22. hétfő Csilla, Noémi
Hosszú Katinka a női 200 méteres pillangóúszás előfutama után a vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2022. június 21-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Hosszú Katinka nem hitte, hogy továbbjut

Egy kivétellel minden magyar sikerrel vette az előfutamokat, így hatan is ott lesznek a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokság keddi elődöntőiben.

Férfi 100 méter gyorson Németh Nándor a 9., Szabó Szebasztián a 13. idővel várhatja az esti programot. A szombati nyitónapon a 4x100 méteres gyorsváltóban ötödik magyarok közül Németh 47.81 másodperces országos csúcsához képest ezúttal 48.33-mal csapott célba. Szabó ugyanakkor már reggel kitett magáért, hiszen egyéni legjobbjától (48.45) mindössze két századdal elmaradva teljesítette a távot.

Németh Nándor azt mondta: 200-on figyelte az előző futamokat, hogy milyen időre lehet szükség a továbbjutáshoz, most azonban "nem követte el ezt a hibát", hiszen a mezőnyben hozzá hasonlóan többen is szenvednek. Megjegyezte, a váltó tagjaként már bekerült 48 másodperc alá a világbajnokságon (16 századra volt országos csúcsától a staféta első tagjaként a fináléban), ezt mindenképpen szeretné megismételni az elődöntőben.

Szabó Szebasztián arról beszélt, nem ez a legerősebb száma, és nehezen is bírja a reggeli úszást, de mindent beleadott, az elődöntőben pedig szeretne tovább javítani az idején.

Férfi 200 méter vegyesen a 19 éves Kós Hubert - aki a tavalyi Európa-bajnokságon junior világcsúcsot úszott a Duna Arénában - és Török Dominik Márk is ott lesz az elődöntőben. Előbbi 1:58.47 perccel a 6., utóbbi 1:59.41-gyel a 13. lett az előfutamban.

Kós azt mondta, elégedett az úszásával, az elődöntőben azonban továbbra sem az idő a fontos, hanem az, hogy bejusson a fináléba.

Női 200 méter pillangón Kapás Boglárka címvédőként holtversenyben a hetedik idővel (2:09.24) jutott tovább, míg a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka - aki a 2017-es hazai vb óta először állt rajtkőre ebben a számban világversenyen - 2:11.22 perces idővel, a 14. helyen lépett tovább.

Budapest, 2022. június 21.
Hosszú Katinka (b) és Kapás Boglárka a női 200 méteres pillangóúszás előfutamai közben a vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2022. június 21-én.
MTI/Illyés Tibor
Hosszú Katinka (b) és Kapás Boglárka a női 200 méteres pillangóúszás előfutamai közben a vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2022. június 21-én. MTI/Illyés Tibor

Kapás Boglárka azt mondta, kicsit fáradtnak érzi magát, de szerencsére a többiek sem voltak túlságosan gyorsak. Hozzátette, az elődöntőben 2:08-cal kezdődő időt szeretne úszni, ami szerinte elég lehet a fináléhoz.

Hosszú elárulta, a hétfői pihenőnapja ellenére kicsit fáradtnak érzi magát, és amikor a futamban hatodikként nyúlt be a célba, azt gondolta, nem jut tovább. Ezzel együtt örül annak, hogy újra úszhat, és megpróbál javítani az időn, a szám pedig jó felkészülést jelenhet a 400 méter vegyesre.

A magyar küldöttség egyik legfiatalabb tagja, a 16 esztendős Komoróczy Lora Fanni 50 méter háton 28.49 másodperces idejével két századdal kicsúszott az elődöntő 16 fős mezőnyéből.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Nagy esés után életjeleket mutatnak a tőzsdék

Nagy esés után életjeleket mutatnak a tőzsdék

Eseménydús hét előtt állnak a tőzsdék, a befektetők továbbra is kiemelten figyelik az elmúlt hetek kereskedési hangulatát meghatározó közel-keleti eseményeket, de emellett egy másik nagy sztorihoz, a vártnál tartósabbnak bizonyuló amerikai inflációhoz is új muníciót kapunk, ugyanis érkezik majd a Fed kedvenc inflációs mutatója. Mindeközben egyedi részvények szintjén is jelentősebb mozgások várhatók, hiszen a héten beindul a gyorsjelentési dömping a nagy tech vállalatok vezetésével, mint a Microsoft, az Alphatbet (Google), vagy az Apple. A piac közben úgy tűnik, hogy igyekszik korrigálni az elmúlt időszakban látott esés után, hiszen Ázsiában nagyrészt emelkedtek a tőzsdék, és Európában is emelkednek a vezető részvényindexek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 22. 11:14
×
×
×
×