eur:
395.05
usd:
366.06
bux:
65186.32
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Az újpesti Budu Zivzivadze (k) örül a góljának a csapattársaival a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójában játszott Újpest FC-Puskás Akadémia FC mérkőzésen a Szusza Ferenc Stadionban 2022. március 5-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Négy góllal nyert, s már negyedik az Újpest

Az Újpest az első félidőben nyújtott kiváló teljesítményére alapozva otthon 4-0-ra legyőzte a ZTE együttesét a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójában. A lilák a tabellén előreléptek a negyedik helyre, éppen a ZTE-t megelőzve.

Mindössze tíz percre volt szüksége az Újpestnek ahhoz, hogy mezőnyfölénybe kerüljön, majd átlövésekkel már veszélyeztette is a ZTE kapuját. A 24. percben aztán Zivzivadze - Mocsin megpattanó - lövésével vezetéshez jutott a házigazda. A vendégek Tajti irányítása mellett próbáltak ritmust váltani, de támadásaikat már a mezőnyben megszűrték a hazaiak. A 37. percben Zivzivadze pazar lövéssel duplázta meg góljai számát és az újpesti előnyt, amely a szünet előtt Beridze szólóját követően nőtt háromgólosra.

A fordulás után visszafogottabb Újpest a kontrákra rendezkedett be - Bjelosnak akadtak lehetőségei -, a vendégek mezőnyfölénye azonban meddőnek bizonyult. Banainak nem akadt komoly dolga, leginkább a pontatlan zalai befejezések miatt, és amikor a félidő közepén mégis érett már a ZTE szépítése, Katona távoli lövésével a 70. percben növelte előnyét az Újpest. A hajrá a vendégeké volt, de játékukból továbbra is hiányzott a gólveszély, így nem változott az eredmény.

Az Újpest a legutóbbi nyolc meccsét tekintve egy vereség mellett hetedszer nyert, a télen szerződtetett Zivzivadze pedig a lila-fehéreknél nyolc bajnoki találkozóját követően már kilenc gólnál jár. A ZTE vendégként négy összecsapást követően kapott gólt, mindjárt négyet.

Újpest FC-Zalaegerszegi TE 4-0 (3-0)

Szusza Ferenc Stadion, 3467 néző, v.: Bognár

Gólszerzők: Zivzivadze (24., 37.), Beridze (44.), Katona (70.)

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×