eur:
394.42
usd:
369.55
bux:
65240.52
2024. április 19. péntek Emma
A szerb Novak Djokovic az amerikai Taylor Fritz ellen játszik a párizsi keménypályás férfi tenisztorna negyeddöntőjében 2021. november 5-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Yoan Valat

Novak Djokovic korszakos bejelentést tett

Marian Vajda és a 20-szoros Grand Slam-győztes 15 év közös munka után szakítja el a sportszakmai szálakat.

Tizenöt év együttműködés után szakított edzőjével Novak Djokovic, a szerbek 20-szoros Grand Slam-bajnoka.

A férfi tenisz-világranglistán hétfő óta csak második sztár közölte, hogy már a novemberi ATP-világbajnokságon megbeszélték a szlovák Marian Vajdával, hogy elválnak útjaik.

"Marian ott volt mellettem a karrierem legfontosabb és legemlékezetesebb pillanataiban. Hihetetlen dolgokat értünk el, és hálás vagyok a barátságáért és elkötelezettségéért" - méltatta az 56 éves mestert Djokovic.

A 34 éves belgrádi játékos felkészülését a továbbiakban a 2001-es wimbledoni bajnok horvát Goran Ivanisevic irányítja, aki 2019 óta tartozik a csapatához.

Djokovic oltatlansága miatt nem indulhatott el címvédőként a januári Australian Openen, így csak február végén, Dubajban kezdte meg a szezont, ahol a negyeddöntőig jutott. Összesen rekordot jelentő 361 hetet töltött az ATP-rangsor élén, mielőtt hétfőn leváltotta őt az orosz Danyiil Medvegyev.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×