eur:
393.7
usd:
364.63
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Klujber Katrin, a magyar (b) és Veronika Mala, a cseh válogatott játékosa a spanyolországi női kézilabda-világbajnokság E csoportjának második fordulójában játszott mérkőzésen a llíriai sportcsarnokban 2021. december 4-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Győzelmek - Vb-középdöntőbe jutott a női kézilabda-válogatott

A magyar női kézilabda-válogatott középdöntőbe jutott a spanyolországi világbajnokságon, mivel 32-29-re legyőzte Csehországot a csoportkör második fordulójában, szombaton Llíriában.

Szlovákia ellen Csehországot is megverte a magyar női kézilabda-válogatott a spanyolországi vb-n, így középdöntőbe jutott.

A mezőny legeredményesebb játékosa 13 lövésből 11 góllal Klujber Katrin volt, akit a meccs legjobbjának is megválasztottak.

Események

A 18 fős magyar keretből ezúttal Szöllősi-Zácsik Szandra és Szemerey Zsófia maradt ki. A csapat annak tudatában kezdte a meccset, hogy amennyiben nem kap ki, biztosítja továbbjutását.

A két nappal korábbinál valamivel jobban működött a védekezés, ezért a 12. percben már négy gól volt a magyar előny. A csehek rendre ejtéssel próbálkoztak, eleinte sikerrel jártak, később azonban pontatlanná váltak. Az időkérésük után lövésekre váltottak, ezekkel csökkentették a különbséget, miközben a magyarok játéka támadásban némileg megakadt.

A cseh válogatott emberelőnyben egyenlített, közben Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány időt kért, de amit eltervezett, nem bizonyult megvalósíthatónak, mert az első félidő hajrájában 1:45 percet kettős emberhátrányban töltött csapata. Két gólt így is sikerült dobni Vámos Petrának, majd egyet létszámegyenlőségnél is, ennek is köszönhetően a szünetben 17-15-re vezettek a magyarok.

Remek védekezéssel kezdték a második felvonást a csehek, de egyenlíteni nem tudtak, sőt a 39. percben ismét négygólos hátránynál kellett időt kérniük. A találkozó kétharmadánál Klujber Katrin már a kilencedik gólját lőtte, emellett hasznosan védekezett, többször is labdát szerzett. Egy 6-1-es sorozat végén 24-18 volt az állás, ebben az időszakban a magyarok védekezése nagyszerűen működött, Szikora Melinda pedig védésekkel segített. Golovin a végén már a cserejátékosoknak is lehetőséget adott, és bár az utolsó három gólt az ellenfél dobta, de a magyar siker nem forgott veszélyben.

A csehek legeredményesebb játékosa az Érd korábbi balszélsője, Marketa Jerábková lett 15 lövésből tíz góllal. Szikora Melinda kilenc védéssel zárt.

A két csapat 17. egymás elleni mérkőzésén egy cseh siker mellett a 16. magyar győzelem született.

Továbbiak

A középdöntőben a küzdelmek négy, egyenként hatcsapatos csoportban folytatódnak, innen az első két-két helyezett kerül majd a negyeddöntőbe. A csoportkörben a négyesek utolsó helyezettjei az Elnök Kupáért kiírt alsóházi rájátszásban folytatják szereplésüket.

A magyarok csütörtökön 35-29-re legyőzték Szlovákiát, hétfőn 20.30-tól pedig Németország ellen zárják a csoportkört.

A jövő szerdán kezdődő középdöntőbe az első három helyezett jut tovább, és magukkal viszik a másik két továbbjutó elleni eredményeiket.

A magyar együttes a középdöntőben a Koreai Köztársasággal és Dániával, illetve a Kongói DK-val vagy Tunéziával találkozik

Granollersben, ahova két pontot már biztosan visz.

Eredmény, csoportkör, 2. forduló, E csoport:

Magyarország-Csehország 32-29 (17-15)

Llíria, v.: K. Gasmi, R. Gasmi (franciák)

lövések/gólok: 49/32, illetve 45/29

gólok hétméteresből: 3/3, illetve 3/3

kiállítások: 14, illetve 4 perc

Korábban:

Németország-Szlovákia 36-22 (17-12)

csütörtökön játszották:

Magyarország-Szlovákia 35-29 (16-16)

Németország-Csehország 31-21 (17-10)

Az állás:

1. Németország 4 pont (67-43)

2. Magyarország 4 (67-58)

3. Csehország 0 (50-63)

4. Szlovákia 0 (51-71)

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×